Μία από τις 344 συνταγές με: Γλυκά

Αμυγδαλοκουλουράκια

45-60'
Μέτριο

Αμυγδαλωτά δεν είναι μόνο τα μάτια: μπορούν να είναι και τα κουλουράκια.

node-1067


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 4 φλιτζ. αλεύρι
  • 1 φλιτζ. αμυγδαλόψιχα τριμμένη
  • 1 φλιτζ. αμύγδαλο φιλέ χοντροκοπανισμένο
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • ½ φλιτζ. γάλα
  • ½ φλιτζ. Βιτάμ Soft
  • 4 αβγά
  • 4 κουταλιές μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 2-3 κουταλιές Βιτάμ Soft για το άλειμμα του ταψιού
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο για το άλειμμα των χεριών
  • 1 φλιτζ. γάλα για το άλειμμα

Ξεκινάμε!

  • 1 Σε ένα μπολ κοσκίνισε το αλεύρι, με το αλάτι, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ.
  • 2 Στο μπολ του μίξερ χτύπα το Βιτάμ
    Soft με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν, πρόσθεσε ένα-ένα τα αβγά και συνέχισε να χτυπάς, μέχρι να αφρατέψουν.
  • 3 Ρίξε την αμυγδαλόψιχα, χαμήλωσε την ταχύτητα του μίξερ σε σιγανή και πρόσθεσε το μείγμα με το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα -δεν είναι και νιτρογλυκερίνη, αλλά ρίξ’ τα σιγά-σιγά. Συνέχισε να χτυπάς (ευτυχώς που δεν είναι νιτρογλυκερίνη), ώστε να ενωθούν σε μαλακή ζύμη.
  • 4 Άλειψε τα χέρια σου με λάδι
    , πάρε κομμάτια από τη ζύμη και πλάσ’ τα σε κορδόνια. Ένωσε τις δύο άκρες τους και στη συνέχεια στρίψ’ τα –η φωτογραφία θα σε βοηθήσει να καταλάβεις καλύτερα το τελικό σχήμα.
  • 5 Βάλε τα κουλουράκια σε ένα ταψί αλειμμένο με ιτάμ Soft, φροντίζοντας να υπάρχει κενό μεταξύ τους, για να μην κολλήσουν κατά το ψήσιμο. Σκέπασέ τα με βαμβακερή πετσέτα κουζίνας και άφησέ τα για περίπου 20 λεπτά, να ξεκουραστούν κι αυτά, να ξεκουραστείς κι εσύ.
  • 6 Άλειψε με ένα πινέλο τα κουλούρια με γάλα, πασπάλισε με τα αμύγδαλα φιλέ και πάτησέ τα ελαφρά, για να κολλήσουν.
  • 7 Ψήσε τα κουλουράκια για περίπου 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, μέχρι να πάρουν χρώμα, και μετά βγάλ’ τα από το φούρνο και άφησέ τα να κρυώσουν εντελώς πριν τα σερβίρεις.

Καλή όρεξη!

Ο Chef χρησιμοποιεί το Βιτάμ στη συνταγή, για να δώσει στα κουλουράκια όμορφο χρώμα κατά το ψήσιμο.
Ακριβοδίκαιη μοιρασιά!

Πως θα κόψετε σε ισόποσες μερίδες μια τάρτα, μια τούρτα, μια βασιλόπιτα; Αν οι μερίδες είναι 2, 4 ή 8 τότε τα πράγματα είναι απλά. Τι γίνεται όμως αν πρέπει να μοιράσετε τα κομμάτια στα τρία; Ορίστε η λύση 'ρολόι'. Κόβουμε από το κέντρο προς τα έξω σα να είναι ο δείκτης στο δώδεκα. Το επόμενο κόψιμο θα γίνει στο δώδεκα και είκοσι, ενώ το τρίτο στο δώδεκα παρά είκοσι. Με το ίδιο σκεπτικό κόβουμε και τις έξι μερίδες.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: