Μία από τις 344 συνταγές με: Γλυκά

Αχλάδια και δαμάσκηνα σε κρούστα

45-60'
Εύκολο

Μπορείτε να χρυσώσετε το χάπι ή να καλύψετε τα φρούτα με κρούστα.

node-1466


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • Για την κρούστα:
  • 1¼ φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
  • 1 φλιτζάνι ξανθή ζάχαρη
  • ¾ φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι τριμμένα κανελογαρύφαλλα
  • Μία πρέζα αλάτι
  • ¾ φλιτζανιού Βιτάμ σε κύβους
  • ¾ φλιτζανιού αμυγδαλόψιχα ξεφλουδισμένη και κομμένη
  • 180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1 κουταλιά μπράντι
  • Για τη γέμιση:
  • 2 κιλά αχλάδια ξεφλουδισμένα και κομμένα
  • 200 γρ. δαμάσκηνα ξερά κομμένα
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1½ κουταλιά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά κορν φλάουρ
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • Μερικές σταγόνες άρωμα βανίλιας
  • ½ κουταλάκι γαρύφαλλο και μοσχοκάρυδο

Ξεκινάμε!

  • 1 Ανάμειξε σε ένα μπολ τις νιφάδες βρώμης, τη ζάχαρη, το αλεύρι, τα κανελογαρύφαλλα και το αλάτι. Πρόσθεσε το Βιτάμ
    και τρίψε το μείγμα με τα δάχτυλα ώστε να γίνει ψιχουλιαστό. Εδώ που τα λέμε, δε βάζεις και την αμυγδαλόψιχα, τη σοκολάτα και το μπράντι ανακατεύοντας;
  • 2 Σε ένα άλλο μπολ (δεν πιστεύω να έχεις μόνο ένα) ανακάτεψε τα υλικά για τη γέμιση και ρίξε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος αλειμμένο με λίγο Bιτάμ.
  • 3 Σκέπασε με το μείγμα της κρούστας και ψήσε 40-45 λεπτά στους 220°C. Αφού κρυώσει για μερικά λεπτά, μπορείς να σερβίρεις -με παγωτό ή γιαούρτι είναι μούρλια.

Καλή όρεξη!

Ο Chef επιλέγει για τη συνταγή αυτή το Βιτάμ ως μία καλή πηγή απαραίτητων πολυακόρεστων ω-λιπαρών. Επίσης θα βοηθήσει σημαντικά στην δημιουργία μίας νόστιμης και τραγανής κρούστας.
Το μυστικό της σφιχτής μαρέγκας

Για να γίνει η μαρέγκα σας αφράτη και πυκνή, ρίξτε στα ασπράδια των αυγών πριν τα χτυπήσετε, λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: