Μία από τις 344 συνταγές με: Γλυκά

Βιεννέζικες βάφλες

>60'
Εύκολο

Φτιάξε δίπλα κι έναν καφέ βιεννουά και ζήσε... αυτοκρατορικές στιγμές!

node-1668


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 250 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. αλεσμένη αμυγδαλόψιχα
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 175 γρ. Βιτάμ σε κομματάκια
  • 1 αυγό
  • Μαρμελάδα βερίκοκο
  • Για το γλάσο:
  • 1 ασπράδι
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη

Ξεκινάμε!

  • 1 Κατ’ αρχάς ανάμειξε το αλεύρι με τη ζάχαρη, το αλάτι και την αμυγδαλόψιχα. Μετά πρόσθεσε το Βιτάμ
    και το αυγό, δουλεύοντας το μείγμα ώσπου να γίνει μια λεία και ομοιογενής ζύμη για βάφλες που να πλάθεται εύκολα. Μπορείς -ή μάλλον πρέπει- να την αφήσεις τώρα για λίγη ώρα σε δροσερό μέρος.
  • 2 Στη συνέχεια, άνοιξε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και τοποθέτησέ τη σε μια λαμαρίνα αλειμμένη με Bιτάμ. Όπως είναι, βάλ’ τη σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 15 λεπτά και, αφού βγάλεις τις βιεννέζικες βάφλες σου, κόψ’ τες σε φέτες 4 εκ., άλειψε τις μισές με τη μαρμελάδα βερίκοκο και τις άλλες μισές βάλ’ τες από πάνω.
  • 3 Κόψε τις βάφλες σε μικρά τετράγωνα και πάμε για το κερασάκι στην τούρτα -ή μάλλον για το γλάσο στις βάφλες: χτύπα το ασπράδι σε μαρέγκα, πρόσθεσε τη ζάχαρη και χτύπα το μείγμα καλά. Γέμισε με αυτό το γλάσο ένα κορνέ με μικρό και ίσιο στόμιο, και γάρνιρε τις βάφλες σχηματίζοντας καφασωτό.

Καλή όρεξη!

Το Βιτάμ θα κάνει εύπλαστη τη ζύμη και θα της χαρίσει υπέροχη γεύση και καταπληκτικά αρώματα.
η σωστή κίνηση

Όταν αναμειγνύουμε τη μαρέγκα με τα υπόλοιπα υλικά του κέικ καλό θα είναι οι κινήσεις μας να είναι απαλές, κυκλικές και από μέσα προς τα έξω ώστε να μπαίνει αέρας στη ζύμη και να την κάνει ανάλαφρη. Επίσης, για να φουσκώσει το κέικ μας σωστά, μόλις ρίξουμε τη ζύμη στη φόρμα 'ανακατεύουμε' ξανά τη ζύμη με ελαφριές κινήσεις με ένα κουτάλι ώστε να 'σπάσουν' τυχόν φουσκάλες που θα έχουν δημιουργηθεί.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: