Μία από τις 344 συνταγές με: Γλυκά

Γκιουλάτς με βανίλια και σοκολάτα

15-30'
Εύκολο

Δεν χρειάζεται να περιμένεις το ραμαζάνι για να το φας!

node-2629


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 6 μπάλες παγωτό Carte D’Or Βανίλια
  • 750 ml γάλα
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 50 ml ροδόνερο (προαιρετικά)
  • 100 γρ. φύλλα ρυζιού γκιουλάτς (6-12, ανάλογα με το μέγεθος)
  • 50 γρ. ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης
  • 50 γρ. σπόροι ροδιού
  • 6 κ.σ. σος σοκολάτα
  • Χρυσή χρωματιστή ζάχαρη για διακόσμηση

Ξεκινάμε!

  • 1 Σε μια μέτρια κατσαρόλα, βάλε το γάλα και τη ζάχαρη να βράσουν και ανακάτεψέ τα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφού σβήσεις τη φωτιά πρόσθεσε και το ροδόνερο (αν το χρησιμοποιήσεις).
  • 2 Στη συνέχεια, τοποθέτησε ένα φύλλο γκιουλάτς σε μια πιατέλα και μούσκεψέ το με λίγο γάλα. Βάλε τώρα από πάνω του άλλο ένα φύλλο και επανέλαβε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα.Ρίξε από πάνω όσο γάλα έχει περισσέψει. Όταν κρυώσει, βάλε το στο ψυγείο για μία ώρα.
  • 3 Ήρθε η ώρα να βγάλεις το γκιουλάτς από το ψυγείο. Αφού το κόψεις σε έξι μερίδες και το μοιράσεις σε έξι όμορφα ποτήρια, ρίξε πάνω στην κοιλότητα από μία κουταλιά σος σοκολάτας.
  • 4 Τέλος, πρόσθεσε από μια μπάλα παγωτό Carte D’Or Βανίλια ώστε να κολυμπάει στη σοκολάτα, διακόσμησε με σπόρους ροδιού, πασπάλισε με τη χρωματιστή ζάχαρη και το γκιουλάτς με βανίλια και σοκολάτα είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Καλή όρεξη!

Οι σπόροι του ροδιού θα παντρέψουν γευστικά τις γεύσεις της βανίλιας και της σοκολάτας.
Μίλα μου για μήλα!

Το γνωστό και αγαπητό μας φρούτο σε... ειδικές αποστολές. Χρησιμοποιήστε πράσινα μήλα στη μαγειρική. Είναι η σωστότερη επιλογή, γιατί είναι πιο ανθεκτικά στο μαγείρεμα, περιέχουν λιγότερο άμυλο και σάκχαρα ενώ είναι κατά γενικό κανόνα πιο σκληρά. Τα κόκκινα μήλα είναι καταλληλότερα στη ζαχαροπλαστική, αλλά και για πουρέ και για παγωτό ή σορμπέ. Δοκιμάστε ανεπιφύλακτα το υπέροχο αφρώδες αλκοολούχο ποτό, τον μηλίτη (cibre)!

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: