Μία από τις 344 συνταγές με: Γλυκά

Εκλέρ

45-60'
Δύσκολο

Στα γαλλικά σημαίνει αστραπή και μάλλον δεν αναφέρεται στο χρόνο παρασκευής, αλλά στην αίσθηση στον ουρανίσκο.

node-897


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • Για τη ζύμη των σου:
  • 1 φλιτζ. αλεύρι σκληρό
  • 1 φλιτζ. γάλα φρέσκο
  • 8 κουταλιές Βιτάμ Soft
  • 4 αβγά
  • λίγο αλάτι
  • Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:
  • 2 φλιτζ. γάλα, χλιαρό
  • ½ φλιτζ. ζάχαρη
  • ½ φλιτζ. γάλα κρύο
  • 3 κρόκους αβγών
  • 4 κουταλιές αλεύρι
  • 2 κουταλιές κορν φλάουρ
  • 2 κουταλιές Βιτάμ Soft
  • 1 βανίλια
  • Για το γλάσο:
  • 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 2 κουταλιές Βιτάμ Soft
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κουταλιές ζεστό νερό
  • 2-3 κουταλιές Βιτάμ Soft για το άλειμμα
  • 1 σακούλα ζαχαροπλαστικής

Ξεκινάμε!

  • 1 Βράσε σε μια κατσαρόλα το γάλα με το Βιτάμ
    Soft και το αλάτι. Μετά πρόσθεσε το αλεύρι ανακατεύοντας, για να μη σβολιάσει.
  • 2 Χαμήλωσε τη φωτιά και συνέχισε να ανακατεύεις, μέχρι το περιεχόμενο της κατσαρόλας να γίνει μια αραιή ζύμη. Τότε κατέβασε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πρόσθεσε ένα-ένα τα αβγά, ανακατεύοντας πάντα.
  • 3 Είμαστε εντάξει με τη ζύμη, καιρός να της δώσεις και σχήμα εκλέρ! Χρησιμοποίησε σακούλα ζαχαροπλαστικής για να το κάνεις, και τοποθέτησε τα εκλέρ σε ένα ταψί αλειμμένο με Bιτάμ Soft.
  • 4 Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230°C για 15 λεπτά, χαμήλωσε τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήσε για 15 λεπτά ακόμα, μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • 5 Αλλά έχουμε και συνέχεια. Ανακάτεψε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με το αλεύρι και το κορν φλάουρ, ρίξε λίγο-λίγο το κρύο γάλα και τους κρόκους συνεχίζοντας το ανακάτεμα, και τέλος πρόσθεσε το ζεστό γάλα και το Bιτάμ Soft ανακατεύοντας άλλη μια φορά.
  • 6 Ζέστανε την κρέμα σε μπεν μαρί, μέχρι να πήξει, πρόσθεσε τη βανίλια, ανακάτεψε και άφησε την κρέμα σου να κρυώσει.
  • 7 Για το γλάσο, λιώσε την κουβερτούρα και το Bιτάμ Soft σε μπεν μαρί, κατέβασε από τη φωτιά, πρόσθεσε τη ζάχαρη και το νερό, ανακατεύοντας, μέχρι να ενωθούν. Κουράγιο, τελειώνουμε...
  • 8 Κόψε τα εκλέρ οριζόντια στη μέση, γέμισέ τα με την κρέμα χρησιμοποιώντας μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και βούτηξε την πάνω πλευρά του κάθε εκλέρ στη λιωμένη κουβερτούρα. Ουφ!

Καλή όρεξη!

Ο Chef χρησιμοποιεί στη συνταγή Βιτάμ Soft κι έτσι η ζύμη των εκλέρ αποκτά απίθανη γεύση και γίνεται ιδιαίτερα αφράτη.
Το μυστικό της σφιχτής μαρέγκας

Για να γίνει η μαρέγκα σας αφράτη και πυκνή, ρίξτε στα ασπράδια των αυγών πριν τα χτυπήσετε, λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: