Μία από τις 344 συνταγές με: Γλυκά

Κέικ με λεμόνι και μπαχαρικά

45-60'
Εύκολο

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το κέικ με λεμόνι και μπαχαρικά δεν θα σου φανεί άγευστο!

node-2128


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 3 φλιτζάνια (συν 2 κουταλιές) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 αυγά (τους κρόκους μόνο)
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 1¼ φλιτζάνι ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • ½ κουταλάκι μείγμα από κανέλα, γαρύφαλλο, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
  • 1½ κουταλιά μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουταλάκι τριμμένο τζίντζερ
  • Ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • 5 ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα

Ξεκινάμε!

  • 1 Χτύπα για περίπου 10 λεπτά το λάδι
    με τη ζάχαρη σε ένα μπολ, μετά πρόσθεσε τους κρόκους έναν-έναν και το ξύσμα λεμονιού, στη συνέχεια το γιαούρτι, το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ, το τζίντζερ, τα μπαχαρικά και τελευταία τη μαρέγκα. Η σειρά έχει σημασία…
  • 2 Ρίξε το χυλό για το κέικ με λεμόνι και μπαχαρικά σε μια φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη, και ψήσε το γλυκό σου για μία ώρα σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C. Όταν κρυώσει με το καλό, μπορείς να πασπαλίσεις με ζάχαρη άχνη το κέικ με λεμόνι και μπαχαρικά.

Καλή όρεξη!

Το Άλτις ΚΛΑΣΣΙΚΟ είναι ιδανική επιλογή για το κέικ με λεμόνι και μπαχαρικά. Η γεμάτη, γλυκιά γεύση του και το μοναδικό διακριτικό άρωμα ώριμων φρούτων και φρέσκιας ελιάς συνδυάζονται τέλεια με αυτή την συνταγή.
Πώς θα ξεφλουδίσετε εύκολα τα κάστανα,

Για να ξεφλουδίσετε κάστανα, με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε ένα σταυρό στο κέλυφος κάθε κάστανου. Ρίξτε τα κάστανα σε βραστό νερό και αφήστε να βράσουν 10 λεπτά περίπου, για να χαλαρώσει το φλούδι. Βγάλτε από τη φωτιά και με μια κουτάλα βγάζετε λίγα-λίγα τα κάστανα από το νερό και τα ξεφλουδίζετε όσο είναι ακόμα ζεστά

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: