Μία από τις 344 συνταγές με: Γλυκά

Κέικ με λευκό γλάσσο

>60'
Δύσκολο

Με το λευκό χιτώνα του είναι σίγουρα ο αριστοκράτης της μεγάλης οικογένειας των κέικ.

node-883


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 3 φλιτζ. αλεύρι
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. Βιτάμ
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • ½ φλιτζ. κακάο
  • 5 αβγά
  • 3 κουταλιές μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • Για το γλάσο:
  • 300 γρ. λευκή σοκολάτα
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κουταλιές Βιτάμ
  • 2-3 κουταλιές Βιτάμ για το άλειμμα
  • αλεύρι για τη φόρμα
  • 4 κουταλιές Carte d’Or Σιρόπι Σοκολάτα

Ξεκινάμε!

  • 1 Τέρμα το γκάζι! Χτύπα τη ζάχαρη με το Βιτάμ
    στο μπολ του μίξερ στην υψηλή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν.
  • 2 Μετά φρένο. Χαμήλωσε την ταχύτητα στο μίξερ, ρίξε ένα-ένα τα αβγά και ανακάτεψε, ώστε να ενωθούν τα υλικά.
  • 3 Άλλη πίστα τώρα. Ανακάτεψε σε ένα άλλο μπολ το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα του πορτοκαλιού. Πρόσθεσε σιγά-σιγά λίγο από το μείγμα των αβγών, λίγο από το γάλα, λίγο από το μείγμα των αβγών, λίγο από το γάλα και ούτω καθεξής, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μέχρι να δώσουν ένα παχύρρευστο μείγμα.
  • 4 Χώρισε το εν λόγω μείγμα σε δύο μπολ και σε δύο ίσα μέρη, και ρίξε στο ένα απ’ αυτά το κακάο ανακατεύοντας.
  • 5 Άδειασε σε μια φόρμα αλειμμένη με Bιτάμ και αλευρωμένη, πρώτα το μείγμα του κακάο, απλώνοντάς το με μια σπάτουλα στα τοιχώματα της φόρμας, και από πάνω το λευκό μείγμα.
  • 6 Ψήσε το κέικ σε φούρνο που έχεις προθερμάνει στους 180°C για 45-50 λεπτά και επωφελήσου απ’ αυτό το διάστημα για να ετοιμάσεις το γλάσο.
  • 7 Και να πώς: λιώσε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί και ρίξε μέσα το Bιτάμ και τη ζάχαρη άχνη ανακατεύοντας συνεχώς.
  • 8 Αφήσε το κέικ να κρυώσει, για να το ξεφορμάρεις χωρίς απώλειες, και βάλ’ το σε ένα πιάτο. Περίχυσέ το με το λευκό γλάσο και ζωγράφισε πάνω του με μερικές γραμμές σιρόπι σοκολάτα.

Καλή όρεξη!

Για τα πιο νόστιμα και αφράτα κέικ ο Chef χρησιμοποιεί Βιτάμ.
για να φουσκώσει το σουφλέ

Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα αλλά ανακατέψτε απαλά με τα υπόλοιπα υλικά. Βουτυρώστε και πασπαλίστε με αλεύρι καλά τη φόρμα!

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: