Μία από τις 344 συνταγές με: Γλυκά

Κέικ με σιρόπι τσαγιού

>60'
Μέτριο

Προφανώς αποτελεί το ιδανικό συμπλήρωμα για ένα ζεστό φλιτζάνι τσάι, αλλά όχι μόνο.

node-951


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • ½ κιλό αλεύρι
  • 1 ½ φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. Βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζ. γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κουταλάκια σόδα
  • Για το σιρόπι:
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. νερό
  • 1 φακελάκι White Tea Lipton
  • 2 κουταλιές Βιτάμ για το άλειμμα της φόρμας
  • αλεύρι για τη φόρμα

Ξεκινάμε!

  • 1 Χτύπα στο μπολ του μίξερ το Βιτάμ
    με τη ζάχαρη και, μόλις αφρατέψουν, ρίξε τα αβγά ένα-ένα συνεχίζοντας το χτύπημα, ώστε να αφρατέψουν κι αυτά και να μην έχουμε παράπονα.
  • 2 Κάτι άλλο που χρειάζεται να γίνει, είναι να διαλύσεις τη σόδα στο γάλα, να τα προσθέσεις στο μίξερ, να χαμηλώσεις την ταχύτητα και να ρίξεις το αλεύρι λίγο-λίγο ανακατεύοντας, μέχρι να απορροφηθεί.
  • 3 Άλειψε μια φόρμα με Bιτάμ, αλεύρωσέ την και τίναξέ την, για να φύγει το περιττό αλεύρι. Γιατί να κάνεις κάτι τέτοιο; Για να ρίξεις μέσα το μείγμα και να το ψήσεις για 40-45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C.
  • 4 Δεν τελειώσαμε, όμως, έχουμε και το σιρόπι. Ζέστανε σε μια μικρή κατσαρόλα το νερό, πρόσθεσε τη ζάχαρη, ανακάτεψε και σιγόβρασε για 6-7 λεπτά, ώστε να δέσει ελαφρά το σιρόπι. Κατέβασε την κατσαρόλα από τη φωτιά και -εδώ είναι το μυστικό- βύθισε 3-4 φορές το φακελάκι White Tea Lipton, ώστε να αφήσει το άρωμα και τη γεύση του.
  • 5 Βγάλε το κέικ από το φούρνο, άφησέ το να κρυώσει και περίχυσέ το με το σιρόπι. Όταν το σιρόπι απορροφηθεί, μπορείς να κόψεις το κέικ σε φέτες και να το σερβίρεις.

Καλή όρεξη!

Για τα πιο νόστιμα και αφράτα cup cakes, ο Chef χρησιμοποιεί Βιτάμ.
Η καλύτερη θερμοκρασία σερβιρίσματος για διάφορα είδη γλυκών

Γλυκά με σοκολάτα : 6ο - 8 ο C Γλυκές μους με βάση τα φρούτα, σαρλότες κ.λ.π. : 8 ο - 12 ο C Τάρτες και γλυκά με ζύμη σφολιάτα : 3 5 ο - 45 ο C Ζεστές πουτίγκες - σουφλέ ζεστά : 70 ο - 80 ο C

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: