Μία από τις 344 συνταγές με: Γλυκά

Κέικ πορτοκαλιού με σοκολάτα

45-60'
Μέτριο

Για ένα πρωινό που θα σας φτιάχνει τη μέρα ή ένα απογευματινό που θα σας γλυκαίνει τη διάθεση...

node-886


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 3 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 φλιτζ. Βιτάμ Culinesse
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 6 αβγά
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 2-3 κουταλιές Βιτάμ Culinesse για το άλειμμα
  • αλεύρι για τη φόρμα
  • Carte d’Οr σιρόπι Σοκολάτα
  • ζαχαρωτά σε σχήμα φρούτων

Ξεκινάμε!

  • 1 Μπορεί το αλεύρι να είναι υπεράνω υποψίας, αλλά για καλό και για κακό πέρασέ το από κόσκινο σε ένα μπολ μαζί με το μπέικιν πάουντερ.
  • 2 Ξεχώρισε τους κρόκους από τα ασπράδια των αβγών σε δύο άλλα μπολ, χτύπα τα ασπράδια σε μαρέγκα και ρίξε σιγά-σιγά τη ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να δέσει η μαρέγκα.
  • 3 Τότε μπορούν να ξαναενωθούν τα αβγά, δηλαδή οι κρόκοι με τη μαρέγκα. Εσύ πρέπει, όμως, να ανακατεύεις απαλά από κάτω προς τα πάνω, ώστε να ενωθούν.
  • 4 Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, πρόσθεσε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, μέχρι να ενσωματωθούν, και στη συνέχεια το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού, το Βιτάμ
    Culinesse και το γιαούρτι -δεν πιστεύω να σταμάτησες να ανακατεύεις;
  • 5 Άλειψε με Bιτάμ Culinesse και αλεύρωσε μια φόρμα για κέικ, τινάζοντας το περιττό αλεύρι, και μετά άπλωσε ομοιόμορφα το μείγμα στη φόρμα.
  • 6 Ψήσε για περίπου 45 λεπτά σε φούρνο που έχεις προθερμάνει στους 180°C και, μόλις ψηθεί το κέικ, βγάλε τη φόρμα από το φούρνο, άφησέ το να κρυώσει λίγο, ξεφόρμαρε και κάν’ το πιο εντυπωσιακό περιχύνοντάς το με σιρόπι σοκολάτα και γαρνίροντας με ζαχαρωτά.

Καλή όρεξη!

Για τα πιο νόστιμα και αφράτα κέικ ο Chef χρησιμοποιεί Βιτάμ Culinesse.
Το μυστικό της σφιχτής μαρέγκας

Για να γίνει η μαρέγκα σας αφράτη και πυκνή, ρίξτε στα ασπράδια των αυγών πριν τα χτυπήσετε, λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: