Μία από τις 344 συνταγές με: Γλυκά

Κατεργάρηδες

15-30'
Εύκολο

Πιο αξιαγάπητοι κατεργάρηδες δεν υπάρχουν!

node-1536


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • Μία πρέζα αλάτι
  • 350 γρ. αλεύρι
  • 125 γρ. ζάχαρη άχνη για τη ζύμη και άλλη για πασπάλισμα
  • Μαρμελάδα βερίκοκο ή φράουλα
  • 200 γρ. Βιτάμ
  • Ασπράδι από 1 αβγό
  • 1 φακελάκι ALSA Βανιλέτα

Ξεκινάμε!

  • 1 Χτύπησε το Bιτάμ με τη ζάχαρη και το ασπράδι ώσπου να αφρατέψει το μείγμα. Ύστερα πρόσθεσε το αλάτι, την ALSA Βανιλέτα και το αλεύρι, ζύμωσε καλά τη ζύμη που θα σχηματιστεί, και άφησέ τη σκεπασμένη σε δροσερό μέρος για ½ ώρα περίπου.
  • 2 Άνοιξε μετά τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και κόψε με κουπάτ μικρούς δίσκους. Στους μισούς κάνε διάφορα σχέδια με μικρά φορμάκια και ψήσε όλους τους δίσκους για 10 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C, σε μια λαμαρίνα αλειμμένη με Βιτάμ
    .
  • 3 Για να γίνουν οι δίσκοι κατεργάρηδες, ζέστανε τη μαρμελάδα φράουλα ή το βατόμουρο, άλειψε τους δίσκους χωρίς σχέδια και από πάνω τοποθέτησε τους δίσκους με σχέδια. Αν θέλεις, πασπαλίζεις κιόλας με ζάχαρη άχνη. Βρε τους κατεργάρηδες…

Καλή όρεξη!

Η λαμαρίνα αλείφεται με Βιτάμ, για να μην κολλήσουν οι κατεργάρηδες σ αυτήν κατά το ψήσιμο, δίνοντας παράλληλα γεύση και άρωμα.
Το μυστικό της σφιχτής μαρέγκας

Για να γίνει η μαρέγκα σας αφράτη και πυκνή, ρίξτε στα ασπράδια των αυγών πριν τα χτυπήσετε, λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: