Μία από τις 344 συνταγές με: Γλυκά

Κεκάκια καρότου

>60'
Δύσκολο

Το κλασικό Αγγλικό γλυκό που έχει κατακτήσει τον κόσμο!

node-2627


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 4 μπάλες παγωτό Carte D’Or Βανίλια
  • 175 γρ. ακατέργαστη μαύρη ζάχαρη
  • 175 ml ηλιέλαιο
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 140 γρ. καρότα (περίπου 3 μέτρια), τριμμένα
  • 100 γρ. σταφίδες
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 175 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. κανέλα τριμμένη
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • Τριμμένοι ξηροί καρποί για γαρνίρισμα

Ξεκινάμε!

  • 1 Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να προθερμάνεις το φούρνο στους 180°C (160°C για φούρνους με αέρα).
  • 2 Στη συνέχεια, λάδωσε και στρώσε τον πάτο και τα πλαϊνά μιας τετράγωνης φόρμας του κέικ 18 εκ. με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  • 3 Όταν τελειώσεις με αυτό, βάλε τη ζάχαρη σε ένα βαθύ μπολ, πρόσθεσε το ελαιόλαδo και τα αυγά και ανακάτεψε ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα.
  • 4 Πρόσθεσε τώρα τα τριμμένα καρότα, τις σταφίδες και το ξύσμα του πορτοκαλιού.
  • 5 Σε ένα μπολ, ανακάτεψε καλά το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ και τα μπαχαρικά.
  • 6 Όπως είναι τώρα το μείγμα, βάλε το στη φόρμα και ψήσε το μέχρι να σφίξει ως το κέντρο.
  • 7 Μετά από 40-45 λεπτά βγάλε το και άφησέ το να κρυώσει για 5 λεπτά μέσα στη φόρμα. Αφού ηρεμήσει, γύρισέ το ανάποδα, αφαίρεσε το χαρτί και βάλε το να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα.
  • 8 Τέλος, κόψε το κέικ σε τετράγωνα κομμάτια, βάλε τα σε πιατάκια και ρίξε από πάνω από μία μπάλα παγωτό. Πασπαλίζεις με λίγους τριμμένους ξηρούς καρπούς και τα κεκάκια καρότου είναι έτοιμα για σερβίρισμα. Καλή όρεξη!

Καλή όρεξη!

Το παγωτό Cart D'or βανίλια θα απογειώσει γευστικά το γλυκό.
Το κέικ θέλει τη μαστοριά του!

Πολλές φορές το κέικ δεν φουσκώνει όπως θα έπρεπε λόγω κακού ψησίματος.Μερικές συμβουλές:
1. Ο φούρνος πρέπει να είναι προθερμασμένο
2. Η πόρτα του δεν πρέπει να ανοίγει πριν τα 45 λεπτά κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Αν μπει αέρας το πιο πιθανό είναι να ξεφουσκώσει το κέικ

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: