Μία από τις 344 συνταγές με: Γλυκά

Κεκάκια σοκολάτας με άρωμα πορτοκαλιού

>60'
Μέτριο

Ο συνδυασμός σοκολάτας-πορτοκαλιού δεν χρειάζεται συστάσεις. Επομένως, ούτε αυτά τα κεκάκια.

node-885


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 3 φλιτζ. αλεύρι
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 ½ φλιτζ. κακάο
  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 1 ½ φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 ½ φλιτζ. Βιτάμ
  • 6 αβγά
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • Carte d’Οr σιρόπι Σοκολάτα
  • ½ φλιτζ. Βιτάμ για το άλειμμα

Ξεκινάμε!

  • 1 Λιώσε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε μπεν μαρί, κατέβασε από τη φωτιά και άφησε να κρυώσει λίγο.
  • 2 Κοσκίνισε και ανακάτεψε σε ένα μπολ το αλεύρι με το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια.
  • 3 Χτύπα στο μπολ του μίξερ το Βιτάμ
    με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν, πρόσθεσε ένα-ένα τα αβγά, φροντίζοντας να έχει ενσωματωθεί το πρώτο πριν ρίξεις το επόμενο, και ρίξε και το μείγμα με το αλεύρι να χτυπηθούν όλα μαζί για 4-5 λεπτά.
  • 4 Τι μένει; Η λιωμένη κουβερτούρα και ο χυμός πορτοκαλιού; Για να μη μείνουν έξω απ’ το χορό, ρίξ’ τα στο μπολ του μίξερ να στροβιλιστούν, μέχρι όλα τα υλικά να ενωθούν εις σάρκαν μία.
  • 5 Μοίρασε το μείγμα σου σε μακρόστενα φορμάκια αλειμμένα με Bιτάμ, φροντίζοντας να μην ξεπερνάει τα ¾ από κάθε φορμάκι, βάλ’ τα σε ένα ταψί με νερό να τα καλύπτει μέχρι τη μέση και ψήσε για 50-55 λεπτά σε φούρνο που έχεις προθερμάνει στους 180°C.
  • 6 Άφησε τα κεκάκια να κρυώσουν λίγο, ξεφόρμαρέ τα και... τι θα έλεγες να τα διακοσμήσεις με σιρόπι σοκολάτα;

Καλή όρεξη!

Τα κεκάκια σοκολάτας φουσκώνουν ιδανικά, χάρη στο Βιτάμ.
Τσουρέκια επιτυχημένα

Η επιτυχία φαίνεται από την αρχή! Ζυμώστε τα τσουρέκια σας με στεγνά και ζεστά χέρια και δώστε χρόνο στη ζύμη, κάτω από μια ζεστή κουβέρτα σε ζεστό μέρος, να φουσκώσει.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: