Μία από τις 344 συνταγές με: Γλυκά

Λουκουμάδες

30-45'
Εύκολο

Τι να λέμε τώρα... Όλοι είναι μες στα μέλια με τους λουκουμάδες!

node-912


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 8 φλιτζ. αλεύρι
  • 2 φλιτζ. νερό χλιαρό
  • 30 γρ. μαγιά
  • Για το σιρόπι:
  • 4 ½ φλιτζ. ζάχαρη
  • ¾ του φλιτζ. μέλι
  • 2 φλιτζ. νερό
  • αμύγδαλο φιλέ
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο για το άλειμμα
  • αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα

Ξεκινάμε!

  • 1 Διάλυσε τη μαγιά στο νερό σε ένα μπολ και σε ένα άλλο μπολ κοσκίνισε το αλεύρι, κάνε μια λακκουβίτσα στο κέντρο, ρίξε τη διαλυμένη μαγιά και ζύμωσέ τα σε μια ελαστική ζύμη.
  • 2 Σκέπασε το μπολ με βαμβακερή πετσέτα κουζίνας και άφησε τη ζύμη σε ζεστό μέρος. Θα παρατηρήσεις ένα ενδιαφέρον φαινόμενο: να διπλασιάζεται σε όγκο και να βγάζει φουσκάλες στην επιφάνειά της.
  • 3 Σημαίνει ότι μπορείς να προχωρήσεις στο επόμενο στάδιο. Ρίξε άφθονο αραβοσιτέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι και, όταν κάψει, κόψε τη ζύμη σε μικρούς σβόλους με ένα κουτάλι που θα βουτάς κάθε φορά σε λάδι
    , ή με τα δάχτυλά σου, αφού τα αλείψεις όμως κι αυτά με ελαιόλαδo, και ρίξε τους σβόλους στο τηγάνι.
  • 4 Τηγάνισέ τους λίγους-λίγους, μέχρι να χρυσίσουν ομοιόμορφα, και βγάλ’ τους με μια τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα.
  • 5 Στο μεταξύ ετοίμασε το σιρόπι: βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό για 6-7 λεπτά σε μια κατσαρόλα, προσθέτοντας μετά το μέλι, ανακατεύοντας και κατεβάζοντας τέλος την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • 6 Ρίξε τους λουκουμάδες για 1 λεπτό στο σιρόπι, βγάλ’ τους με μια τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα, γαρνίρισε με αμύγδαλο φιλέ και... απόλαυσε!

Καλή όρεξη!

Οι λουκουμάδες τηγανίζονται ομοιόμορφα σε αραβοσιτέλαιο Flora.
Ζελέ και ακτινίδιο... υπογράφουν την αποτυχία

Αποφεύγουμε τα ακτινίδια, το πεπόνι και τον ανανά, αν θέλουμε να φτιάξουμε ζελέ ή να προσθέσουμε ζελατίνη σε κάποιο φαγητό, γιατί η σύστασή τους αναιρεί την πηκτικότητα της ζελατίνης.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: