Μία από τις 344 συνταγές με: Γλυκά

Μαρέγκες-τριαντάφυλλα

>60'
Δύσκολο

Τόσο νόστιμο που θα το μαδήσεις!

node-2637


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 6 μπάλες παγωτό Carte D’Or Βανίλια
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 125 γρ. άχνη ζάχαρη
  • ¼ κ.γ. κορνφλάουρ
  • Μερικές σταγόνες κόκκινου ή ροζ χρώματος ζαχαροπλαστικής

Ξεκινάμε!

  • 1 Άναψε το φούρνο να ζεσταθεί στους 100°C (80°C για φούρνους με αέρα) και στρώσε λίγο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ένα ρηχό ταψί.
  • 2 Αφού το κάνεις αυτό, χτύπα τα ασπράδια των αυγών και το κορνφλάουρ με μίξερ χειρός σε μια μεταλλική γαβάθα για να φτιάξεις μαρέγκα.
  • 3 Σιγά σιγά άρχισε να προσθέτεις τη ζάχαρη στη μαρέγκα, χτυπώντας συνεχώς μέχρι το μείγμα να είναι σφιχτό και γυαλιστερό. Τέλος, πρόσθεσε και το χρώμα ζαχαροπλαστικής μέχρι να απλωθεί ομοιόμορφα.
  • 4 Στη συνέχεια, βάλε τη μαρέγκα σε ένα μεγάλο κορνέ με φαρδύ ρύγχος σε σχήμα άστρου.
  • 5 Φτιάξε σπειροειδή μαρεγκάκια σε απόσταση 5 εκατοστών μεταξύ τους. Πρόσεξε να πιέζεις σταθερά το κορνέ ώστε τα μαρεγκάκια να είναι ομοιόμορφα.
  • 6 Όπως είναι τώρα βάλε τα στο φούρνο να ψηθούν για 1 ώρα και ένα τέταρτο. Όταν βεβαιωθείς ότι έχει γίνει αυτό, σβήσε το φούρνο και άφησε τα μαρεγκάκια μέσα άλλη μία ώρα με την πόρτα κλειστή για να στεγνώσουν τελείως.
  • 7 Βάλε τώρα το παγωτό Carte D’Or Βανίλια σε ένα δεύτερο κορνέ, πρόσθεσε μια ροζέτα παγωτού σε ένα μαρεγκάκι και σκέπασε το με άλλο ένα, σαν σάντουιτς.
  • 8 Τέλος, βάλε τα σε μια πιατέλα και οι μαρέγκες τριαντάφυλλα είναι έτοιμα για σερβίρισμα. Καλή απόλαυση.

Καλή όρεξη!

Ο Chef σβήνει το φούρνο και αφήνει τα μαρεγκάκια για μία ώρα ακόμη με κλειστή την πόρτα του φούρνου για να φύγει εντελώς η υγρασία τους.
Για να μην κολλήσει το κέικ…

Οι φόρμες για μικρά κέικ δεν χρειάζονται άλλη προετοιμασία εκτός από άλειμμα με μαργαρίνη αν όμως η φόρμα είναι μεγάλη για να αποφύγετε να σπάσει το κέικ όπως θα το βγάζετε, μπορείτε να στρώσετε την φόρμα με λαδόκολλα καλά αλειμμένη με ΒΙΤΑΜ.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: