Μία από τις 344 συνταγές με: Γλυκά

Μηλοπιτάκια με σφολιάτα

>60'
Δύσκολο

Ιδανικά για τις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα!

node-2625


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 6 μπάλες παγωτό Carte D’Or Βανίλια
  • 3 μέτρια μήλα
  • 30 γρ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.σ. χυμός λεμόνι
  • 2 κ.σ. σταφίδες (προαιρετικά)
  • 4 κ.σ. ζάχαρη καστανή
  • 1 πακέτο σφολιάτα των 500g
  • 1 αυγό (για άλειμμα)

Ξεκινάμε!

  • 1 Αφού πρώτα καθαρίσεις και κόψεις τα μήλα σε φέτες 4 εκ, ανάμειξέ τα με το βούτυρο, την κανέλα, το χυμό λεμονιού, τις σταφίδες και 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
  • 2 Στη συνέχεια, προθέρμανε το φούρνο στους 200°C (180°C για φούρνους με αέρα).
  • 3 Άνοιξε τώρα τη σφολιάτα σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, κόψε το φύλλο στα 6 και βάλε τα σε ένα ταψί.
  • 4 Όταν το κάνεις αυτό, μοίρασε το μείγμα των μήλων εξίσου στο κέντρο των φύλλων. Ένωσε τις τέσσερις γωνίες κάθε φύλλου στο κέντρο και πίεσέ τις προσεχτικά, χρησιμοποιώντας λίγο από το αυγό για να κολλήσουν καλύτερα.
  • 5 Άλλειψε τώρα τα μηλοπιτάκια με το υπόλοιπο αυγό και βάλε τα όπως είναι στο ψυγείο.
  • 6 Μετά από περίπου 15 λεπτά, βγάλε τα και πασπάλισέ τα με την υπόλοιπη ζάχαρη.
  • 7 Όπως είναι ο φούρνος ζεστός ζεστός, ψήσε τα μέχρι να ροδίσουν.
  • 8 Μετά από 20-25 λεπτά βγάλε τα και βάλε πάνω από κάθε μηλοπιτάκι μία μπάλα παγωτό. Αυτό ήταν. Τα μηλοπιτάκια με σφολιάτα είναι έτοιμα για σερβίρισμα. Καλή όρεξη.

Καλή όρεξη!

Ο Chef χρησιμοποιεί αυγό που θα παίξει τον ρόλο της κόλλας που θα κολλήσει τη σφολιάτα για να μην ανοίξει κατά το ψήσιμο.
Τραγανά μπισκότα

Για να διατηρηθούν πολύ καιρό τα μπισκότα σας τραγανά, διατηρήστε τα σε βάζο με δύο κομματάκια ζάχαρη.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: