Μία από τις 344 συνταγές με: Γλυκά

Μικρά κέικ με γλάσο

15-30'
Μέτριο

Μικρά μόνο στο μάτι βέβαια, γιατί στο τραπέζι κάνουν θαύματα!

node-1382


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 250 γρ. Βιτάμ
  • 250 γρ. ζάχαρη λευκή ψιλή
  • 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας ή 1 φακελάκι βανίλια
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1½ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • ¾ φλιτζανιού γάλα πλήρες ή ανθόγαλα
  • Για το γλάσο:
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • Μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας σου (αν προτιμάς χρωματισμένο γλάσο)

Ξεκινάμε!

  • 1 Χτύπησε το Βιτάμ
    και τη ζάχαρη, ώσπου το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει. Πρόσθεσε τότε τα αβγά ένα-ένα χτυπώντας τα καλά. Κοσκίνισε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, και πρόσθεσέ τα μαζί με τη βανίλια στο μείγμα. Ρίξε τέλος το γάλα λίγο-λίγο και χτύπησε το μείγμα καλά.
  • 2 Ωραία μέχρι εδώ. Ρίξε κουταλιές από αυτό το μείγμα σε μικρές χάρτινες θήκες, χωρίς όμως να τις γεμίσεις τελείως: μην ξεχνάς ότι τα κέικ θα φουσκώσουν στο ψήσιμο. Βάλε τις εν λόγω θήκες σε ρηχό ταψί και ψήσε σε δόσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά περίπου.
  • 3 Άφησε τα κέικ να κρυώσουν και ασχολήσου με το γλάσο: βάλε σε μπολ τη ζάχαρη άχνη και, αν θέλεις να το χρωματίσεις, πρόσθεσε μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής (χρησιμοποίησε χυμό παντζαριού για οικολογικό χρωμάτισμα) και σταδιακά 3 κουταλιές κρύο νερό, ώσπου το γλάσο να γίνει λείο αλλά παχύρρευστο -τόσο πηχτό, ώστε να στέκεται πάνω στα κέικ. Για ακόμα πιο φαντεζί αποτέλεσμα, κόλλησε ό,τι διακοσμητικό θέλεις πάνω στο γλάσο, πριν στεγνώσει.

Καλή όρεξη!

Για τα πιο νόστιμα και αφράτα cup cakes, ο Chef χρησιμοποιεί Βιτάμ.
Χρυσοί Κανόνες

Πριν ξεκινήσετε να μαγειρεύετε… 1. Μαζέψτε μπροστά σας όλα τα υλικά και εργαλεία που χρειάζεστε για τη συνταγή που πρόκειται να εκτελέσετε. 2. Μετρήστε όλα τα υλικά πριν αρχίσετε να εκτελείτε τη συνταγή. 3. Προθερμάνετε το φούρνο στην κατάλληλη θερμοκρασία. (από τον σπουδαίο ζαχαροπλάστη και δημιουργό Michel Roux)

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: