Μία από τις 344 συνταγές με: Γλυκά

Μιλφέιγ με βατόμουρα και σοκολάτα

>60'
Δύσκολο

Γίνεσαι... χίλια κομμάτια γι' αυτό το μιλφέιγ!

node-2613


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 8 κουταλιές παγωτό Carte D’Or Σκούρα σοκολάτα, μέρος από το τετράγευστο La Gelateria
  • 300 γρ. μαύρη σοκολάτα
  • 200 γρ. βατόμουρα
  • Κακάο σε σκόνη για πασπάλισμα

Ξεκινάμε!

  • 1 Αρχικά, πάρε τη μαύρη σοκολάτα και αφού την κόψεις σε κομματάκια βάλε τη σε ένα πυρίμαχο μπολ.
  • 2 Στη συνέχεια, πάρε μια κατσαρόλα με με μεγαλύτερη διάμετρο, βάλε λίγο νερό να βράσει και στερέωσε από πάνω το μπολ με τη σοκολάτα ,ώστε ο πάτος της να μην έρχεται σε επαφή με το νερό. Αφού ζεσταθεί, βγάλε την από τη φωτιά όταν κοντεύει να λιώσει τελείως (τυχόν κομματάκια που έχουν απομείνει θα λιώσουν με την υπόλοιπη θερμότητα της λεκανίτσας).
  • 3 Πάρε τώρα ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και βάλε δυο - δυο κουταλιές σοκολάτα πάνω, σχηματίζοντας 12 κύκλους με διάμετρο 7 εκατοστά. Προσπαθήστε να μη είναι πολύ λεπτοί, γιατί θα σπάνε όταν θα φτιάχνεις τη μιλφέιγ. Άφησε να κρυώσουν τουλάχιστον 2 ώρες.
  • 4 Αφού κρυώσουν για περίπου 2 ώρες, βάλε από ένα σοκολατένιο δίσκο σε 4 πιάτα.
  • 5 Όταν το κάνεις αυτό, πρόσθεσε μια μικρή μπάλα παγωτό Carte D’Or Σκούρα σοκολάτα στο κέντρο του σοκολατένιου δίσκου και τοποθέτησε γύρω-γύρω μερικά βατόμουρα. Βάλε από πάνω άλλον ένα σοκολατένιο δίσκο, μια μπάλα παγωτό και βατόμουρα, ώστε να έχεις 2 στρώσεις φρούτα και παγωτό και τέλος σκέπασε με έναν τελευταίο σοκολατένιο δίσκο.
  • 6 Επανέλαβε το ίδιο για να φτιάξεις και τις υπόλοιπες μιλφέιγ.
  • 7 Τέλος, πασπάλισε με λίγο κακάο και τα μιλφέιγ με βατόμουρα και σοκολάτα είναι έτοιμα για σερβίρισμα. Καλή όρεξη.

Καλή όρεξη!

Ο Chef φροντίζει οι σοκολατένιοι δίσκοι να μη γίνουν πολύ λεπτοί, ούτως ώστε να μην σπάσουν κατά το μοντάρισμα του γλυκού.
Ακριβοδίκαιη μοιρασιά!

Πως θα κόψετε σε ισόποσες μερίδες μια τάρτα, μια τούρτα, μια βασιλόπιτα; Αν οι μερίδες είναι 2, 4 ή 8 τότε τα πράγματα είναι απλά. Τι γίνεται όμως αν πρέπει να μοιράσετε τα κομμάτια στα τρία; Ορίστε η λύση 'ρολόι'. Κόβουμε από το κέντρο προς τα έξω σα να είναι ο δείκτης στο δώδεκα. Το επόμενο κόψιμο θα γίνει στο δώδεκα και είκοσι, ενώ το τρίτο στο δώδεκα παρά είκοσι. Με το ίδιο σκεπτικό κόβουμε και τις έξι μερίδες.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: