Μία από τις 344 συνταγές με: Γλυκά

Μπισκότα με λευκή σοκολάτα και τζίντζερ

45-60'
Εύκολο

Και νοστιμο και θρεπτικό. Τι άλλο θες;

node-2633


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 6 μπάλες παγωτό Carte D’Or Στρατσιατέλλα
  • 300 γρ. λευκή σοκολάτα σε κομματάκια
  • 12 μπισκότα τζίντζερ
  • Τρούφα για τη διακόσμηση (προαιρετικά)

Ξεκινάμε!

  • 1 Αφού βάλεις σε μια κατσαρόλα λίγο νερό να βράζει, στερέωσε μια μεταλλική λεκανίτσα από πάνω και βάλε τη λευκή σοκολάτα να λιώσει.
  • 2 Όταν γίνει αυτό, βάλε τη λιωμένη σοκολάτα σε μια μικρότερη και πιο βαθιά γαβάθα για 5 λεπτά να κρυώσει.
  • 3 Στη συνέχεια, βούτηξε τη μια άκρη κάθε μπισκότου στη λιωμένη λευκή σοκολάτα, αφήνοντας ό,τι περισσεύει να στάξει μέσα στη γαβάθα. Βάλε τα μπισκότα σε ένα ταψί και διακόσμησε με την τρούφα αν θες. Άφησέ τα τουλάχιστον 15 λεπτά ή μέχρι να στερεοποιηθεί τελείως η σοκολάτα.
  • 4 Πάρε τώρα το παγωτό και βάλε στα μισά μπισκότα από μια μπάλα Carte D’Or Στρατσιατέλλα και στη συνέχεια σκέπασε με τα υπόλοιπα μπισκότα ώστε να γίνουν σαν σάντουιτς.
  • 5 Τέλος, άφησέ τα στην κατάψυξη για 15 λεπτά πάνω σε ένα δίσκο στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα μπισκότα με λευκή σοκολάτα και τζίντζερ είναι έτοιμα για σερβίρισμα. Καλή απόλαυση!

Καλή όρεξη!

Η στρατσιατέλα ανάμεσα στα τραγανά μπισκότα με τη λευκή σοκολάτα γίνεται μία ευχάριστη και γευστική έκπληξη για τους απαιτητικούς ουρανίσκους!
Ζελέ και ακτινίδιο... υπογράφουν την αποτυχία

Αποφεύγουμε τα ακτινίδια, το πεπόνι και τον ανανά, αν θέλουμε να φτιάξουμε ζελέ ή να προσθέσουμε ζελατίνη σε κάποιο φαγητό, γιατί η σύστασή τους αναιρεί την πηκτικότητα της ζελατίνης.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: