Μία από τις 344 συνταγές με: Γλυκά

Μπράουνις με πορτοκάλι και αμύγδαλα

15-30'
Εύκολο

Η γεύση εν τη ενώσει υποστηρίζουν αυτά τα γευστικά μπράουνις.

node-1381


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 200 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια
  • 180 γρ. Βιτάμ Soft
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 μικρό λεμόνι
  • 3 αβγά και 1 κρόκο
  • 150 γρ. λευκή ψιλή ζάχαρη
  • 30 γρ. κακάο άγλυκο σκόνη
  • 45 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. νιφάδες (σταγόνες) λευκής σοκολάτας
  • 50 γρ. αμύγδαλα φιλέ

Ξεκινάμε!

  • 1 Στρώσε ένα τετράγωνο ταψί 23 εκ. με λαδόκολλα. Να είναι έτοιμο όσο θα βάζεις σε μπαιν-μαρί (πυρίμαχο μπολ σε κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει) τη σοκολάτα, το Βιτάμ
    και το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού.
  • 2 Χτύπησε τα αβγά, τον κρόκο και τη ζάχαρη, ώσπου το μείγμα να ασπρίσει. Πρόσθεσε το μείγμα του Bιτάμ στο μείγμα των αβγών, κοσκίνισε μέσα στο μείγμα το κακάο και το αλεύρι, και ανάμειξέ τα καλά. Τελευταία ρίξε ανακατεύοντας τα αμύγδαλα και τις νιφάδες ή σταγόνες λευκής σοκολάτας (κακοκαιρία στο μπολ).
  • 3 Μετάφερε το μείγμα στο ταψί και ψήσε για 25 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C. Κάνε έναν έλεγχο με ένα πιρούνι. Σου φαίνονται ωμά; Ξαναβάλ' τα για 5 λεπτά ακόμη στο φούρνο. Είναι υγρά και κολλώδη; Μπορείς να τα βγάλεις για να μην παραψηθούν και, αφού κρυώσουν στο ταψί, να τα κόψεις σε τετράγωνα ή σε ρόμβους (είναι θέμα οπτικής).

Καλή όρεξη!

Ο Chef προσθέτει Βιτάμ στο bain marie για να δώσει στη σοκολάτα ξεχωριστή γεύση και όμορφη γυαλάδα.
η σωστή κίνηση

Όταν αναμειγνύουμε τη μαρέγκα με τα υπόλοιπα υλικά του κέικ καλό θα είναι οι κινήσεις μας να είναι απαλές, κυκλικές και από μέσα προς τα έξω ώστε να μπαίνει αέρας στη ζύμη και να την κάνει ανάλαφρη. Επίσης, για να φουσκώσει το κέικ μας σωστά, μόλις ρίξουμε τη ζύμη στη φόρμα 'ανακατεύουμε' ξανά τη ζύμη με ελαφριές κινήσεις με ένα κουτάλι ώστε να 'σπάσουν' τυχόν φουσκάλες που θα έχουν δημιουργηθεί.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: