Μία από τις 344 συνταγές με: Γλυκά

Παγωτό με κέικ τζίντζερ

15-30'
Εύκολο

Ένα γλυκό διαφορετικό από όλα τα άλλα!

node-2630


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 4 μπάλες παγωτό Carte D’Or Στρατσιατέλλα
  • 500 ml κόκκινο κρασί
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. κέικ με τζίντζερ
  • Σπόροι από 1 ξυλάκι βανίλιας

Ξεκινάμε!

  • 1 Αρχικά, βάλε να βράσει σε μια μέτρια κατσαρόλα 300 ml από το κρασί μαζί με τη ζάχαρη και τους σπόρους από το ξυλάκι της βανίλιας σε υψηλή φωτιά περίπου 10-12 λεπτά, μέχρι να γίνει σαν σιρόπι. Όταν γίνει αυτό, άφησέ το στην άκρη να κρυώσει.
  • 2 Στη συνέχεια, κόψε το κέικ τζίντζερ σε μικρά κομματάκια και βάλε τα σε ένα πυρίμαχο βαθύ μπόλ.
  • 3 Πάρε τώρα το υπόλοιπο κρασί και ρίξε το πάνω από τα κομματάκια του κέικ στη γαβάθα.
  • 4 Αφού βάλεις ένα στρώμα από τα κομματάκια του κέικ σε τέσσερα ποτήρια παγωτού, πρόσθεσε μια μπάλα παγωτό Carte D’Or Στρατσιατέλλα πάνω από το κέικ.
  • 5 Επανέλαβε το ίδιο , προσθέτοντας άλλο ένα στρώμα κομματάκια του κέικ πάνω από το παγωτό, και άλλη μια μπάλα Στρατσιατέλλα στην κορυφή.
  • 6 Τέλος, γαρνίρισε με τη σος του κόκκινου κρασιού και το παγωτό με κέικ τζίντζερ είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Καλή όρεξη!

Το κόκκινο κρασί θα συμπληρώσει την γευστική ένταση των υπόλοιπων υλικών.
Μαρέγκα

Τα αυγά που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να είναι φρέσκα για να αποδώσουν τα μεγιστα! Βγάλτε τα εκτός ψυγείου μερικές ώρες πριν. Ξεχωρίστε με πολύ προσοχή τον κρόκο από τα ασπράδια. Αν τυχόν σπάσει κρόκος μέσα στα ασπράδια η αποτυχία είναι βέβαιη.
Προσθέστε λίγο αλάτι στα απράδια. Αλείψτε τον κάδο του μίξερ με λίγο χυμό λεμονιού που θα βοηθήσει τα ασπράδια να γίνουν ανάλαφρα και αφράτα.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: