Μία από τις 344 συνταγές με: Γλυκά

Παγωτό της φωτιάς με φραμπουάζ και σοκολάτα

15-30'
Εύκολο

Αν δεν έχεις ψήσει παγωτό δεν έχεις κάνει τίποτα!

node-2634


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 4 μπάλες παγωτό Carte D’Or Βανίλια
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. μαύρη σοκολάτα σε κομματάκια
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 250 γρ. ακατέργαστη λεπτή άχνη ζάχαρη
  • 100 γρ. αλεύρι
  • Για το γαρνίρισμα:
  • 75 γρ. φρέσκα φραμπουάζ
  • 4 ασπράδια αυγών
  • 150 γρ. λεπτή άχνη ζάχαρη

Ξεκινάμε!

  • 1 Αφού ζεστάνεις το φούρνο στους 180°C (160°C για φούρνους με αέρα), στρώσε μια τετράγωνη φόρμα 22 εκ. με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  • 2 Στη συνέχεια, πάρε μια μεταλλική λεκάνη την οποία έχεις στερεώσει πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει και λιώσε το βούτυρο μαζί με τη σοκολάτα. Όταν το μείγμα λιώσει, άφησέ το στη συνέχεια να κρυώσει.
  • 3 Πάρε τώρα τα αυγά, χτύπα τα με ζάχαρη, πρόσθεσε το μείγμα της σοκολάτας στα αυγά και μετά το αλεύρι κοσκινισμένο. Ωραία, τώρα που το έκανες βάλε το μείγμα στη φόρμα.
  • 4 Όπως είναι η φόρμα, βάλε την στο φούρνο και ψήσε το. Μετά από 25­30 λεπτά και αφού έχεις αφήσει το κέικ να κρυώσει, βγάλε το από τη φόρμα και κόψε το σε 9 ίσα κομμάτια.
  • 5 Σε ένα ρηχό ταψί, στρώσε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και βάλε επάνω τέσσερα από τα κομμάτια του κέικ. Γαρνίρισε με λίγα φραμπουάζ και στη συνέχεια βάλε τα στο ψυγείο να κρυώσουν καλά.
  • 6 Σειρά έχει το παγωτό. Βάλε 4 μπάλες παγωτό Carte D’Or Βανίλια σε ένα δισκάκι και αφήσε τις στην κατάψυξη τουλάχιστον μιάμιση ώρα ή μέχρι το παγωτό να σφίξει πολύ καλά.
  • 7 Όσην ώρα είναι το παγωτό στην κατάψυξη, χτύπα τα αυγά με μίξερ χειρός μέχρι να πήξουν, ύστερα πρόσθεσε σταδιακά τη λεπτή ζάχαρη κουταλιά κουταλιά. Συνέχισε να τα χτυπάς μέχρι η μαρέγκα να γίνει σφιχτή και γυαλιστερή.
  • 8 Είμαστε τώρα στην τελική ευθεία! Βάλε μια μπάλα παγωτό πάνω σε κάθε κομμάτι κέικ, ύστερα άπλωσε τη μαρέγκα πάνω στο παγωτό και το κέικ, φροντίζοντας να καλύπτονται καλά από όλες τις πλευρές.
  • 9 Τέλος, ψήσε στο φούρνο για 3­5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η μαρέγκα και αυτό ήταν. Το παγωτό της φωτιάς με φραμπουάζ και σοκολάτα είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Καλή απόλαυση.

Καλή όρεξη!

Η αίσθηση του ζεστού και του κρύου και η αποκάλυψη της κρέμας βανίλια δίνει ένα ιδιαίτερο γευστικό αποτέλεσμα.
Μαρέγκα

Τα αυγά που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να είναι φρέσκα για να αποδώσουν τα μεγιστα! Βγάλτε τα εκτός ψυγείου μερικές ώρες πριν. Ξεχωρίστε με πολύ προσοχή τον κρόκο από τα ασπράδια. Αν τυχόν σπάσει κρόκος μέσα στα ασπράδια η αποτυχία είναι βέβαιη.
Προσθέστε λίγο αλάτι στα απράδια. Αλείψτε τον κάδο του μίξερ με λίγο χυμό λεμονιού που θα βοηθήσει τα ασπράδια να γίνουν ανάλαφρα και αφράτα.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: