Μία από τις 344 συνταγές με: Γλυκά

Πασχαλινό τσουρέκι

45-60'
Εύκολο

Μια φορά το χρόνο, το φουρνίζουνε και βγαίνει, το πασχαλινό τσουρέκι.

node-1661


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 14 κρόκους αυγών
  • 14 ασπράδια αυγών
  • 1 κουταλάκι τριμμένο μαχλέπι
  • 1 κουταλάκι τριμμένη μαστίχα
  • 100 γρ. μαγιά σε πάστα
  • ½ ποτήρι του κρασιού χλιαρό νερό
  • Ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι
  • 5½ φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
  • 900 ml χλιαρό γάλα πλήρες
  • 1 κούπα του τσαγιού λιωμένο Flora Soft με βούτυρο (περίπου 150γρ)
  • 3½ κιλά αλεύρι για τσουρέκι

Ξεκινάμε!

  • 1 Χτύπησε στο μίξερ ξεχωριστά τους κρόκους και τα ασπράδια σε μαρέγκα. Μετά ένωσέ τα ένα μεγάλο μπολ ενσωματώνοντας τη μαρέγκα λίγη-λίγη με τη χούφτα και ανακατεύοντας πολύ ελαφρά.
  • 2 Πρόσθεσε τη μαστίχα, τη μαγιά διαλυμένη σε ½ ποτήρι του κρασιού χλιαρό νερό, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, και το μαχλέπι (θα δώσει την ιδιαίτερη γεύση του στο πασχαλινό τσουρέκι).
  • 3 Σε ένα άλλο μπολ διάλυσε τη ζάχαρη στο χλιαρό γάλα και πρόσθεσε τη μισή κούπα λιωμένο Flora Soft με Βούτυρο. Μετά ένωσε τα περιεχόμενα των δύο μπολ με το αλεύρι μέσα σε μια λεκάνη, ανασκουμπώσου και άρχισε να ζυμώνεις τη ζύμη για το τσουρέκι, μέχρι να γίνει μαλακή και εύπλαστη, και κυρίως να μην κολλάει στα χέρια. Τέλος, άλειψε τη ζύμη με το άλλο μισό φλιτζάνι Flora Soft με Βούτυρο, σκέπασέ τη με μια πετσέτα και άφησέ τη για μια ώρα σε ζεστό μέρος, μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.
  • 4 Τώρα μπορείς να πλάσεις το τσουρέκι σε πλεξούδες, να το τοποθετήσεις σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα αλειμμένη με λίγο Flora Soft με Βούτυρο, να το αλείψεις, αν θέλεις, με κρόκο αυγού για περισσότερο χρώμα και να ψήσεις το πασχαλινό τσουρέκι σου στους 200°C για περίπου 50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.

Καλή όρεξη!

Για την Παρασκευή του τσουρεκιού ο Chef προτείνει να χρησιμοποιείτε Flora soft με βούτυρο το οποίο προσφέρει άρωμα, γεύση και σωστό φούσκωμα.
Ζελέ και ακτινίδιο... υπογράφουν την αποτυχία

Αποφεύγουμε τα ακτινίδια, το πεπόνι και τον ανανά, αν θέλουμε να φτιάξουμε ζελέ ή να προσθέσουμε ζελατίνη σε κάποιο φαγητό, γιατί η σύστασή τους αναιρεί την πηκτικότητα της ζελατίνης.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: