Μία από τις 344 συνταγές με: Γλυκά

Πουγκιά

15-30'
Εύκολο

Ένας ακόμη τρόπος να απολαύσεις μέλι με καρύδια!

node-646


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλιτζάνι καρυδόψιχα τριμμένη
  • ½ φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κουταλάκια γαρίφαλο και κανέλα τριμμένη
  • ½ φλιτζάνι μέλι
  • 1 κρόκος αυγού αραιωμένος με νερό

Ξεκινάμε!

  • 1 Χτύπησε στο μπλέντερ ή με το σύρμα τη ζάχαρη με τα αυγά για 10 λεπτά περίπου και στη συνέχεια ρίξε το αλεύρι, το λάδι
    και το μπέικιν, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μια ζύμη σφικτή.
  • 2 Ανέμειξε σε μπωλ την καρυδόψιχα, τη φρυγανιά, το κανελογαρίφαλο και το μέλι.
  • 3 Άνοιξε ένα λεπτό φύλλο, κόψε το με κουπ-πατ στρογγυλό, διαμέτρου τουλάχιστον 15 εκατοστών, βάλε μια κουταλιά από το μίγμα, και μάζεψε το φύλλο προς τα επάνω, σε σχήμα σακουλίτσας, αλείφοντάς το εξωτερικά με το μείγμα του κρόκου.
  • 4 Συνέχισε την ίδια διαδικασία, ανοίγοντας φύλλα, γεμίζοντάς τα, και σχηματίζοντας πουγκιά μέχρι να τελειώσει το μίγμα και το φύλλο.
  • 5 Άλειψε ένα ταψάκι με λίγο λάδι
    , στρώσε το με μια λαδόκολα και βάλε επάνω τα πουγκιά.
  • 6 Ψήσε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200º για 25 με 30 λεπτά της ώρας.
  • 7 Σερβίρονται κρύα ή ζεστά

Καλή όρεξη!

Το Άλτις ΑΓΟΥΡΕΛΑΙΟ που επιλέγει ο Chef ξεχωρίζει για την πλούσια, φρουτώδη, πικάντικη και διακριτικά πικρή γεύση του, που αναδεικνύει το φρουτώδες της ελιάς αλλά και το πράσινο μήλο.
Μίλα μου για μήλα!

Το γνωστό και αγαπητό μας φρούτο σε... ειδικές αποστολές. Χρησιμοποιήστε πράσινα μήλα στη μαγειρική. Είναι η σωστότερη επιλογή, γιατί είναι πιο ανθεκτικά στο μαγείρεμα, περιέχουν λιγότερο άμυλο και σάκχαρα ενώ είναι κατά γενικό κανόνα πιο σκληρά. Τα κόκκινα μήλα είναι καταλληλότερα στη ζαχαροπλαστική, αλλά και για πουρέ και για παγωτό ή σορμπέ. Δοκιμάστε ανεπιφύλακτα το υπέροχο αφρώδες αλκοολούχο ποτό, τον μηλίτη (cibre)!

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: