Μία από τις 344 συνταγές με: Γλυκά

Σεκέρ παρέ με βανίλια

>60'
Δύσκολο

Από την ανατολή με πολλά σιρόπια και αγάπη!

node-2621


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • Για τα σεκέρ παρέ:
  • 4 μπάλες παγωτό Carte D’Or Βανίλια
  • 60 γρ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 90 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κρόκος αυγού, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 25 γρ. σιμιγδάλι
  • 175 γρ. αλεύρι, κοσκινισμένο
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 10 αμύγδαλα, ξεφλουδισμένα
  • Για το σιρόπι:
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 200 ml νερό
  • 1 κ.σ. χυμός λεμόνι

Ξεκινάμε!

  • 1 Αρχικά, βάλε σε μια μέτρια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό και τον χυμό λεμόνι (σε δυνατή φωτιά) και μόλις πάρουν βράση, χαμήλωσε και άφησε το σιρόπι να σιγοβράσει για 15 λεπτά.
  • 2 Στη συνέχεια, ανακάτεψε σε ένα βαθύ μπολ, το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη και τους κρόκους των αυγών. Πρόσθεσε το σιμιγδάλι και σιγά- σιγά το αλεύρι. Σε αυτό το σημείο μπορείς να αρχίσεις να ζυμώνεις το μείγμα με τα χέρια. Όταν γίνει μια πολύ μαλακή και ανοιχτόχρωμη ζύμη, κάλυψέ την με μια διαφανή μεμβράνη και άφησέ την στην άκρη για 15 λεπτά.
  • 3 Αφού προθερμάνεις το φούρνο στους 180°C (160°C για φούρνους με αέρα), φτιάξε με τη ζύμη 8 μπαλίτσες και βάλε τις σε ένα ταψί, αφήνοντας μεταξύ τους απόσταση μερικών εκατοστών. Βάλτε ένα αμύγδαλο στη μέση κάθε σεκέρ παρέ και ψήσε τα , μέχρι να ροδίσουν.
  • 4 Μετά από 20-25 λεπτά, βγάλε τα από το φούρνο και ρίξε λίγο σιρόπι πάνω από τα καυτά σεκέρ παρέ. Επανέλαβε αρκετές φορές και άφησέ τα να ρουφήξουν το σιρόπι τουλάχιστον 10-15 λεπτά. Αφού κρυώσουν καλά, σκέπασέ τα με μια διάφανη μεμβράνη και βάλε τα στο ψυγείο.
  • 5 Τέλος, βάλε ένα σεκέρ παρέ σε ένα όμορφο ποτήρι παγωτού, πρόσθεσε και μια μπάλα παγωτού, τρίψε από πάνω άλλο ένα σεκέρ παρέ και είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Καλή όρεξη!

Καλή όρεξη!

Μία κουταλιά λεμόνι στη ζύμη, θα δώσει άρωμα και γεύση.
για να φουσκώσει το σουφλέ

Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα αλλά ανακατέψτε απαλά με τα υπόλοιπα υλικά. Βουτυρώστε και πασπαλίστε με αλεύρι καλά τη φόρμα!

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: