Μία από τις 344 συνταγές με: Γλυκά

Σου με βατόμουρα

>60'
Δύσκολο

Αυτό το γλυκό θες να γίνει δικό...σου

node-2635


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 6 μπάλες παγωτό Carte D’Or Βανίλια
  • 300 γρ. βατόμουρα
  • 3 κ.σ. λεπτή άχνη ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα
  • Για τα σου:
  • 75 γρ. σκληρό άσπρο αλεύρι
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 50 γρ. ανάλατο βούτυρο
  • 2 αυγά

Ξεκινάμε!

  • 1 Αρχικά, ζέστανε το το φούρνο στους 200°C (180°C για φούρνους με αέρα).
  • 2 Στη συνέχεια, κοσκίνισε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Όταν το κάνεις αυτό, βάλε το βούτυρο και 125 ml νερό σε μια μέτρια κατσαρόλα. Μόλις βράσουν, ρίξε μέσα το μείγμα του αλευριού από το χαρτί και ανακάτεψε γρήγορα.
  • 3 Βγάλε τώρα την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακάτεψε το μείγμα με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα που να ξεκολλάει εύκολα από τις πλευρές της κατσαρόλας.
  • 4 Πάρε τώρα τα αυγά και χτύπα τα χωριστά σε ένα μπολ και πρόσθεσε σιγά σιγά το μείγμα μέχρι να γίνει πυκνό και γυαλιστερό.
  • 5 Με ένα κορνέ ή ένα κουτάλι, βάλε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ρηχό ταψί, φτιάχνοντας έξι μπαλίτσες διαμέτρου 7 εκατοστών, και ψήσε τις μέχρι να ροδίσουν.
  • 6 Μετά από 20-25 λεπτά, βγάλε τις από το φούρνο και άνοιξε μια τρυπούλα στο κάτω μέρος κάθε σου για να φύγει τυχόν ατμός που υπάρχει μέσα. Άφησέ τα τώρα να κρυώσουν και πάμε να ετοιμάσουμε τα μπλούμπερι.
  • 7 Βάλε τα σε ένα κατσαρολάκι και πρόσθεσε τη ζάχαρη και μια κουταλιά νερό. Βράσε τα σε χαμηλή φωτιά, σκεπασμένα, για 4­5 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Άφησέ τα να κρυώσουν τελείως.
  • 8 Αφού κόψεις τα σου στη μέση, βάλε στη βάση τους από μία μπάλα παγωτό .
  • 9 Τέλος, γαρνίρισε με δύο κουταλιές της σούπας βατόμουρα, σκέπασε με το άλλο μισό, πασπάλισε με άχνη ζάχαρη και τα σου με βατόμουρα είναι έτοιμα για σερβίρισμα. Καλή απόλαυση.

Καλή όρεξη!

Ο Chef για να διαπιστώσει ότι είναι έτοιμο το μίγμα χτυπάει ελαφρά το χείλος της κατσαρόλας. Αν το μίγμα πέφτει από το κουτάλι, είναι έτοιμο.
Μαρέγκα

Τα αυγά που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να είναι φρέσκα για να αποδώσουν τα μεγιστα! Βγάλτε τα εκτός ψυγείου μερικές ώρες πριν. Ξεχωρίστε με πολύ προσοχή τον κρόκο από τα ασπράδια. Αν τυχόν σπάσει κρόκος μέσα στα ασπράδια η αποτυχία είναι βέβαιη.
Προσθέστε λίγο αλάτι στα απράδια. Αλείψτε τον κάδο του μίξερ με λίγο χυμό λεμονιού που θα βοηθήσει τα ασπράδια να γίνουν ανάλαφρα και αφράτα.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: