Μία από τις 344 συνταγές με: Γλυκά

Τάρτα φράουλα

15-30'
Εύκολο

Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη, μια τάρτα φράουλα όμως μπορεί.

node-1386


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • ½ φλ. Βιτάμ
  • Καστανή ζάχαρη για την κρούστα
  • Βιτάμ λιωμένο για το ταψί
  • Κανέλα για το πασπάλισμα
  • Για τη ζύμη μπριζέ:
  • 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. Βιτάμ παγωμένο
  • 1 αβγό ή 2 κρόκους αβγών
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • Βιτάμ για το άλειμμα του ταψιού
  • 500 γρ. φράουλες ολόκληρες χωρίς τα κοτσάνια τους
  • Για την κρέμα:
  • 4 αβγά
  • 40 cl κρέμα γάλακτος
  • 140 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη
  • 2 κ.σ. ρούμι
  • Λίγο πιπέρι
  • 150 γρ. μαρμελάδα φράουλα ή από οποιαδήποτε κόκκινα φρούτα
  • Βιτάμ λιωμένο για την ταρτιέρα

Ξεκινάμε!

  • 1 Για τη ζύμη:
  • 2 Κοσκίνισε καταρχάς το αλεύρι σε μια λεκάνη και σχημάτισε στη μέση μια λακκουβίτσα.
  • 3 Ρίξε το Βιτάμ
    κομμένο σε μικρά κυβάκια και ζύμωσε με γρήγορες κινήσεις μέχρι να πάρεις μια θριφτή ζύμη σαν χοντρά ψίχουλα (αν δεις τα σκούρα, πρόσθεσε 2 κ.σ. παγωμένο νερό).
  • 4 Ωραία! Πλάσε τώρα τη ζύμη σε μια μπάλα, τύλιξέ τη σε μεμβράνη κουζίνας και άφησέ τη για μισή ώρα στο ψυγείο. Μόλις τη βγάλεις από το ψυγείο και όπως είναι (ναι, τυλιγμένη στη μεμβράνη) άνοιξέ τη σε φύλλο με τον χοντρό πλάστη.
  • 5 Άλειψε με Bιτάμ την ταρτιέρα και ξεκολλώντας την κάτω πλευρά της μεμβράνης άπλωσε τη ζύμη στη μέση και άπλωσέ την ομοιόμορφα στον πάτο και στα τοιχώματα με τα δάχτυλά σου. Α! Και κάνε τρύπες στον πάτο με ένα πιρούνι.
  • 6 Για τη γέμιση:
  • 7 Ανακάτεψε πολύ καλά τη ζάχαρη, το ρούμι, το λευκό αμύγδαλο (αφού το τρίψεις σε σκόνη στο multi), τα αβγά και την κρέμα μέσα σε ένα μπολ.
  • 8 Άπλωσε αυτό το ωραίο μείγμα πάνω στη ζύμη και ψήσε για 20-30 λεπτά σε ζεστό φούρνο στους 180°C, μέχρι να στερεοποιηθεί η κρέμα.
  • 9 Βγάλε την τάρτα, μοίρασε πάνω της ολόκληρες τις φράουλες και πασπάλισέ τις με λίγο πιπέρι.
  • 10 Μέχρι εδώ καλά… Η ώρα της μαρμελάδας τώρα! Πέρασέ την από το multi μαζί με 4 κ.σ. νερό και μετά ζέστανέ τη σε ένα κατσαρολάκι.
  • 11 Μόλις γίνει χλιαρή, την αλείβεις πάνω από τις φράουλες, αφήνεις την τάρτα για 1 ώρα στο ψυγείο και απολαμβάνεις!

Καλή όρεξη!

Μια συνταγή της Ελένης Ψυχούλη
Ο Chef επιλέγει Βιτάμ για να πετύχει μία νόστιμη και τραγανή ζύμη για την τάρτα που θα δέσει άψογα με τις φράουλες.
Τραγανά κουλουράκια

Στα κουλουράκια (κυρίως τα Πασχαλινά) βάζουμε και αμμωνία. Υπολογίζουμε για κάθε κιλό αλεύρι, 2 κουταλάκια οτυ γλυκού αμμωνία σε 1/2 φλιτζάνι γάλα. Κάνει τα κουλουράκια τραγανά υπέροχα

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: