Μία από τις 344 συνταγές με: Γλυκά

Ταρτάκια με μήλο και καραμέλα

45-60'
Μέτριο

Ένα γλυκό για μικρά και μεγάλα παιδιά!

node-2623


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 6 μπάλες παγωτό Carte D’Or Βανίλια-Καραμέλα
  • 250 γρ. έτοιμο φύλλο σφολιάτας
  • 3 μήλα, κομμένα σε λεπτές οριζόντιες φέτες
  • 25 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 50 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Ξεκινάμε!

  • 1 Πριν κάνεις οτιδήποτε, προθέρμανε το φούρνο στους 200°C (180°C για φούρνους με αέρα).
  • 2 Στη συνέχεια, κι αφού ανοίξεις το φύλλο της σφολιάτας, κόψε το στα έξι και βάλε τα κομμάτια σε ένα ταψί.
  • 3 Πάρε τώρα το μήλο που έχεις κόψει σε λεπτές οριζόντιες φέτες, τοποθέτησέ τις πάνω σε κάθε κομμάτι φύλλου και πέρασέ τα με το λιωμένο βούτυρο με ένα πινέλο. Αφού το κάνεις αυτό, πασπάλισε με κανέλα και λίγη ζάχαρη.
  • 4 Όπως είναι ο φούρνος τώρα ζεστός ζεστός, βάλε τα ταρτάκια μέσα και ψήσε τα μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Μετά από 20-25 λεπτά βγάλε τα και α΄φησέ τα να κρυώσουν.
  • 5 Αφού τα τοποθετήσεις σε ένα πιάτο, βάλε μια μπάλα παγωτό πάνω από κάθε ταρτάκι, πασπάλισε με λίγη άχνη ζάχαρη και αυτό ήταν. Τα ταρτάκαι με μήλο και καραμέλα είναι έτοιμα για σερβίρισμα. Καλή όρεξη.

Καλή όρεξη!

Ο Chef αλείφει τα φύλλα με βούτυρο, για να γίνουν τραγανά και γευστικά κατά το ψήσιμο.
Χρυσοί Κανόνες

Πριν ξεκινήσετε να μαγειρεύετε… 1. Μαζέψτε μπροστά σας όλα τα υλικά και εργαλεία που χρειάζεστε για τη συνταγή που πρόκειται να εκτελέσετε. 2. Μετρήστε όλα τα υλικά πριν αρχίσετε να εκτελείτε τη συνταγή. 3. Προθερμάνετε το φούρνο στην κατάλληλη θερμοκρασία. (από τον σπουδαίο ζαχαροπλάστη και δημιουργό Michel Roux)

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: