Μία από τις 344 συνταγές με: Γλυκά

Ταρτάκια με φραμπουάζ και καραμέλα

45-60'
Μέτριο

Και μόνο που το ακούς, λιώνεις!

node-2610


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 4 μπάλες παγωτό βανίλια - καραμέλα Carte D’Or
  • 300 γρ. έτοιμο φύλλο σφολιάτας
  • 20 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 150 γρ. φραμπουάζ
  • 50 ml σιρόπι καραμέλα
  • 15 γρ. μαύρη σοκολάτα, τριμμένη

Ξεκινάμε!

  • 1 Το πρώτο πράγμα που πρέπει να φτιάξεις είναι τα ταρτάκια, οπότε πριν κάνεις οτιδήποτε, προθέρμανε το φούρνο στους 200°C (180°C για φούρνους με αέρα).
  • 2 Πάρε τώρα το φύλλο, και αφού το ανοίξεις, κόψε 4 κύκλους με διάμετρο περίπου 18 εκ.
  • 3 Αφού το κάνεις αυτό, βάλε τα κομμένα φύλλα σε ένα ρηχό ταψί και πασπάλισε με την άχνη ζάχαρη. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: τρύπησε ελαφρά τα φύλλα με ένα πιρούνι.
  • 4 Σκέπασε τα φύλλα με ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος και βάλε από πάνω για βάρος άλλο ένα ταψί, ώστε να μείνουν τραγανά στο φούρνο.
  • 5 Αφού βεβαιωθείς ότι ο φούρνος είναι στην επιθυμητή θερμοκρασία, ρίξε το ταψί μέσα και άσε τα ταρτάκια να ψηθούν μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
  • 6 Μετά από 10-12 λεπτά, βγάλε τα και άσε τα να κρυώσουν.
  • 7 Πάρε τώρα το παγωτό και ρίξε σε κάθε κομμάτι φύλλου από μία μπάλα. Τέλος, γαρνίρισε με μερικά φραμπουάζ, λίγο σιρόπι καραμέλα και λίγη τριμμένη σοκολάτα και τα ταρτάκια με φραμπουάζ και καραμέλα είναι έτοιμα για σερβίρισμα. Καλή όρεξη!

Καλή όρεξη!

Ο Chef σκεπάζει τα φύλλα με ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος και τοποθετεί από πάνω για βάρος άλλο ένα ταψί, ώστε να μείνουν τραγανά στον φούρνο.
Μαρέγκα

Τα αυγά που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να είναι φρέσκα για να αποδώσουν τα μεγιστα! Βγάλτε τα εκτός ψυγείου μερικές ώρες πριν. Ξεχωρίστε με πολύ προσοχή τον κρόκο από τα ασπράδια. Αν τυχόν σπάσει κρόκος μέσα στα ασπράδια η αποτυχία είναι βέβαιη.
Προσθέστε λίγο αλάτι στα απράδια. Αλείψτε τον κάδο του μίξερ με λίγο χυμό λεμονιού που θα βοηθήσει τα ασπράδια να γίνουν ανάλαφρα και αφράτα.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: