Μία από τις 344 συνταγές με: Γλυκά

Τηγανίτες με βατόμουρα και βουτυρόγαλα

15-30'
Εύκολο

Το πρωινό, εκτός από υγιεινό πρέπει να είναι και νόστιμο!

node-2619


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 4 μπάλες παγωτό Carte D’Or Βανίλια
  • 200 γρ. βατόμουρα
  • 70 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 300 ml βουτυρόγαλα
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 50 γρ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 125 γρ. αλεύρι
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. αλάτι

Ξεκινάμε!

  • 1 Αρχικά, βάλε τα βατόμουρα σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά, σκεπασμένα, με μια κουταλιά νερό και 30 γρ. ζάχαρη. Άφησέ τα να βράσουν 5-6 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, βάλε τα σε ένα μπολ και αφού τα λιώσεις τα καλά με ένα πιρούνι, άφησέ τα στην άκρη.
  • 2 Πάρε τώρα ένα μπολ, χτύπησε μέσα το αυγό με το βουτυρόγαλα και πρόσθεσε τα υπόλοιπα 40 γρ. της ζάχαρης.
  • 3 Στη συνέχεια, κοσκίνισε το αλεύρι μαζί με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και πρόσθεσε τα στο μείγμα του αυγού με το βουτυρόγαλα. Πρόσθεσε τώρα και το λιωμένο βούτυρο και ανακάτεψε καλά.
  • 4 Όταν τελειώσεις με το παραπάνω, ζέστανε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • 5 Ρίξε μέσα μία μικρή ποσότητα του μείγματος, διαμέτρου περίπου 12-15 εκ.
  • 6 Ψήσε τώρα τις τηγανίτες για 2 λεπτά από κάθε πλευρά και στη συνέχεια πρόσθεσε μια μεγάλη κουταλιά ζεστά βατόμουρα σε κάθε τηγανίτα.
  • 7 Τέλος, βάλε μια μπάλα παγωτό Carte D’Or Βανίλια πάνω στα βατόμουρα και οι τηγανίτες με βατόμουρα και βουτυρόγαλα είναι έτοιμες για σερβίρισμα. Καλή όρεξη.

Καλή όρεξη!

Οι τηγανίτες θέλουν τόσο ψήσιμο ώστε ίσα να ροδίσουν οι πλευρές τους.
Τραγανά μπισκότα

Για να διατηρηθούν πολύ καιρό τα μπισκότα σας τραγανά, διατηρήστε τα σε βάζο με δύο κομματάκια ζάχαρη.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: