Μία από τις 344 συνταγές με: Γλυκά

Τούρτα φράουλας με επικάλυψη από σιρόπι φράουλας

>60'
Μέτριο

Μια τούρτα με φράουλα στο τετράγωνο.

node-2006


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • Για το παντεσπάνι:
  • 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 7 αυγά
  • 280 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
  • 180 γρ. Flora Soft με βούτυρο
  • 3 φακελάκια Αlsa Βανιλέτα
  • Για την κρέμα φράουλας:
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 250 γρ. τεμαχισμένη λευκή κουβερτούρα
  • 150 γρ. γινωμένες φρέσκες φράουλες
  • 30 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 30 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 φακελάκι Αlsa Βανιλέτα
  • 1 φύλλο ζελατίνα των 2 γρ.
  • Για την επικάλυψη σάλτσα φράουλας:
  • 200 γρ. γινωμένες φρέσκες φράουλες
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. γλυκόζη
  • 1½ φύλλο ζελατίνα των 3 γρ.
  • Για το σιρόπι:
  • 300 γρ. νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ. γ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ. σ. σιρόπι φράουλας
  • Για γαρνίρισμα:
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 2 κ. σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 φακελάκι Αlsa Βανιλέτα

Ξεκινάμε!

  • 1 Αν δεν έχεις ψωμί, φτιάξε παντεσπάνι, που έλεγε και κάποια βασίλισσα: χτύπα στο μίξερ τη ζάχαρη με τους κρόκους για 6-7 λεπτά, πρόσθεσε το Flora Soft με βούτυρο και το μπέικιν πάουντερ, και ανακάτεψε.
  • 2 Χτύπα τα ασπράδια μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα, την οποία θα προσθέσεις σταδιακά στο μείγμα μαζί με το αλεύρι ανακατεμένο με τη βανίλια και θα ανακατέψεις ελαφρώς, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.
  • 3 Ωραία! Τώρα άλειψε με Flora Soft με βούτυρο τα πλαϊνά μιας στρογγυλής φόρμας με τσέρκι, διαμέτρου 26 εκ., και στον πάτο τοποθέτησε ένα χαρτί ψησίματος. Εκεί θα βάλεις το μείγμα για το παντεσπάνι και θα το ψήσεις για 30-35 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.
  • 4 Αφού το παντεσπάνι κρυώσει καλά, ίσιωσε την επιφάνειά του με ένα κοφτερό μαχαίρι και κόψ’ το οριζόντια με προσοχή σε δύο φύλλα πάχους ενός εκατοστού.
  • 5 Είσαι σε πολύ καλό δρόμο και μπορείς να περάσεις στη γέμιση της τούρτας φράουλας με επικάλυψη από σιρόπι φράουλας: καθάρισε τις φράουλες, κόψ’ τες στα τέσσερα, χοντρόκοψέ τες στο μπλέντερ, βάλ’ τες να πάρουν βράση για ένα λεπτό σε ένα κατσαρολάκι με τα 30 γρ. κρυσταλλικής ζάχαρης.
  • 6 Βγάλε τις φράουλες από τη φωτιά και ρίξε μέσα την τεμαχισμένη σοκολάτα και τη ζελατίνα, που προηγουμένως την έχεις μουσκέψει σε κρύο νερό και την έχεις στραγγίξει καλά.
  • 7 Ανακάτεψε ζωηρά για να λιώσει η σοκολάτα, δώσε στη γέμιση λίγο χρόνο να κρυώσει καλά, και πρόσθεσέ τη σιγά σιγά και ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα στη σαντιγί. Ποια σαντιγί; Αυτή που έχεις φτιάξει χτυπώντας την κρέμα γάλακτος με τα 30 γρ. ζάχαρη άχνη και τη βανίλια φυσικά!
  • 8 Εντάξει! Τώρα μπορείς να βάλεις τη γέμιση φράουλας στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες, ώστε να σφίξει, και στο μεταξύ εσύ να ετοιμάσεις τη σάλτσα φράουλας για την επικάλυψη.
  • 9 Βάλε σε κρύο νερό τη ζελατίνα να μουσκέψει, και καθάρισε και πολτοποίησε τις φράουλες στο μπλέντερ.
  • 10 Μετά βάλ’ τες να πάρουν μια βράση μαζί με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και ύστερα ξάφρισέ τες καλά, ρίξε μέσα τη γλυκόζη και απόσυρε τη σάλτσα από τη φωτιά.
  • 11 Επίσης, ρίξε μέσα τη ζελατίνα, αφού τη στραγγίξεις καλά, ανακάτεψε καλά τη σάλτσα, άφησέ τη να κρυώσει και βάλ’ τη για καμιά ώρα στο ψυγείο να κρυώσει για τα καλά και να αρχίσει να πήζει, ώστε να μπορέσεις να τη χρησιμοποιήσεις.
  • 12 Για το σιρόπι, βράσε για 3-4 λεπτά όλα μαζί τα υλικά εκτός από το σιρόπι φράουλας, μετά κατέβασέ τα από το μάτι, ρίξε μέσα το σιρόπι φράουλας, να μην είναι παραπονεμένο, και άφησε το μείγμα να κρυώσει.
  • 13 Τι άλλα υλικά έχουν μείνει; Η κρέμα γάλακτος; Χτύπα τη δυνατά! Τι; Η ζάχαρη άχνη και η βανίλια; Πρόσθεσε τες διαδοχικά στην κρέμα γάλακτος συνεχίζοντας αλύπητα το χτύπημα, ώστε να γίνουν μια σφιχτή σαντιγί που θα βάλεις στο ψυγείο να παγώσει καλά.
  • 14 Μάλλον έχεις αρχίσει να ανυπομονείς… Πότε επιτέλους θα γίνει η τούρτα φράουλας με επικάλυψη από σιρόπι φράουλας; Μην ανησυχείς! Ήρθε η ώρα της συναρμολόγησης: βάλε το ένα παντεσπάνι σε ένα δίσκο ή σε μια πιατέλα σερβιρίσματος, ράντισέ το καλά με το σιρόπι, στρώσε πάνω τη μισή κρέμα φράουλας, ακούμπησε πάνω δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι και ράντισέ το κι αυτό καλά με το υπόλοιπο σιρόπι. Στρώσε την υπόλοιπη κρέμα φράουλας και κάλυψε το πλάι της τούρτας φράουλας με λίγη σαντιγί.
  • 15 Δε μένουν παρά μερικές διακοσμητικές πινελιές: φτιάξε με μια σακούλα του κορνέ μέτριες ροζέτες περιφερειακά στην επιφάνεια της τούρτας, γάρνιρε με όση σαντιγί περισσέψει τα πλάγια και ρίξε τη σάλτσα φράουλας να απλώσει ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της τούρτας μέσα από τις ροζέτες.
  • 16 Τέλος, βάλε 3-4 ολόκληρες φράουλες στο κέντρο ή και μερικές φράουλες κομμένες στη μέση στα πλάγια, και βάλε την τούρτα φράουλας με επικάλυψη από σιρόπι φράουλας να παγώσει στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Καλή όρεξη!

Το κέικ θέλει τη μαστοριά του!

Πολλές φορές το κέικ δεν φουσκώνει όπως θα έπρεπε λόγω κακού ψησίματος.Μερικές συμβουλές:
1. Ο φούρνος πρέπει να είναι προθερμασμένο
2. Η πόρτα του δεν πρέπει να ανοίγει πριν τα 45 λεπτά κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Αν μπει αέρας το πιο πιθανό είναι να ξεφουσκώσει το κέικ

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: