Μία από τις 344 συνταγές με: Γλυκά

Τσουρέκι

>60'
Δύσκολο

Αφού όλοι το αγαπάνε τόσο πολύ, γιατί να μην μπορείτε να το φτιάξετε εσείς;

node-889


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 4 ½ φλιτζ. αλεύρι σκληρό
  • ¾ φλιτζ. Βιτάμ
  • ¾ φλιτζ. ζάχαρη
  • ½ φλιτζ. χλιαρό γάλα
  • ½ φλιτζ. αμύγδαλο φιλέ
  • 3 αβγά
  • 1 φακελάκι μαχλέπι τριμμένο
  • 1 φακελάκι μαστίχα τριμμένη
  • 1 βανίλια
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κυβάκι μαγιά
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 2 αβγά για το άλειμμα
  • 2-3 κουταλιές Βιτάμ για το άλειμμα
  • 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο για το άλειμμα
  • 1 λαδόκολλα

Ξεκινάμε!

  • 1 Διάλυσε σε ένα μπολ τη μαγιά στο γάλα, πρόσθεσε 1 φλιτζάνι αλεύρι και ανακάτεψε. Σκέπασε το μπολ με μια βαμβακερή πετσέτα και άφησε το χυλό να φουσκώσει για 30 λεπτά. Μέχρι εδώ τα πράγματα είναι εύκολα.
  • 2 Λιώσε τώρα σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά το Βιτάμ
    , πρόσθεσε τα αβγά, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού, το μαχλέπι, τη μαστίχα και τη βανίλια, και ανακάτεψε να ενωθούν.
  • 3 Ρίξε το μείγμα των αβγών στο μπολ με το χυλό, πρόσθεσε το υπόλοιπο αλεύρι και το αλάτι, και ζύμωσέ τα.
  • 4 Άφησε τη ζύμη να φουσκώσει σε ένα μπολ αλειμμένο με λάδι
    και σκεπασμένο με βαμβακερή πετσέτα. Ούτε αυτό ήταν δύσκολο...
  • 5 Κόψε τη ζύμη σε 8 κομμάτια, πλάσ’ τα σε κυλίνδρους και κάνε το εξής κόλπο: πάρε ανά δύο κυλίνδρους ζύμης, πέρασε τις άκρες τους τη μια μέσα στην άλλη, διπλώνοντάς τις, ώστε να κρατάς στα χέρια σου μια μεγάλη κουλούρα, χωρίς κενό, σε σχήμα τσουρεκιού τέλος πάντων.
  • 6 Στρώσε σε ένα ταψί τη λαδόκολλα αλειμμένη με Bιτάμ, βάλε τα τσουρέκια, σκέπασέ τα με την πετσέτα και δώσ’ τους 20 λεπτά να φουσκώσουν.
  • 7 Άλειψε τα τσουρέκια με τα αβγά χτυπημένα με 3 κουταλιές νερό, πασπάλισε με το αμύγδαλο φιλέ και άφησε για 5 λεπτά να κολλήσουν και ψήσε για περίπου 45 λεπτά σε φούρνο που έχεις προθερμάνει στους 150°C.

Καλή όρεξη!

Το Βιτάμ χαρίζει στο τσουρέκι σας άρωμα, γεύση και σωστό φούσκωμα.
Χρώμα και στα παγάκια

Για εντυπωσιακά χρωματιστά παγάκια! Βάλτε στη θήκη με τα παγάκια λίγες σταγόνες μέντας, γρεναδίνης ή λεμονιού. Για ακόμα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα μπορείτε να βάλετε σε κάθε θήκη ένα φύλλο μέντας, ένα φρούτο του δάσους ή ένα φραμπουάζ

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: