Μία από τις 344 συνταγές με: Γλυκά

Τσουρέκι γεμιστό

45-60'
Δύσκολο

Μια συνταγή για τσουρέκι που... γεμίζει με γεύση το στόμα!

node-1787


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • Για τη ζύμη:
  • 600 γρ. σκληρό αλεύρι
  • 180 γρ. μισολιωμένο Βιτάμ
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 4 κρόκους αυγών
  • Μία πρέζα αλάτι
  • ½ κουταλάκι κοπανισμένο γλυκάνισο
  • ½ κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
  • 35 γρ. φρέσκια μαγιά
  • ½ φλιτζάνι χλιαρό γάλα
  • Για τη γέμιση:
  • 100 γρ. καρυδόψιχα
  • 100 γρ. καβουρντισμένη αμυγδαλόψιχα
  • 100 γρ. ξανθές σταφίδες
  • 4 κουταλιές μπράντι ή ρούμι
  • ½ κουταλάκι κάρδαμο
  • ½ κουταλάκι κανελογαρύφαλλο
  • 1 τριμμένο μήλο
  • 4 κουταλιές μαρμελάδα
  • 1½ κουταλιά κορν φλάουρ
  • 1 κουταλιά Βιτάμ

Ξεκινάμε!

  • 1 Βάλε το αλεύρι σε μια λεκάνη, άνοιξε στο κέντρο μια λακκούβα και μέσα της ρίξε το Βιτάμ
    , τη ζάχαρη, τους κρόκους, το αλάτι, το γλυκάνισο και το ξύσμα πορτοκαλιού. Τι άλλο; Διάλυσε τη μαγιά στο γάλα, πρόσθεσέ τη στα υπόλοιπα υλικά, ανακάτεψε καλά το μείγμα και άρχισε να ζυμώνεις παίρνοντας λίγο-λίγο το αλεύρι. Όσο θα ζυμώνεις, ρίξε ½ φλιτζάνι περίπου χλιαρό νερό (ή όσο παίρνει).
  • 2 Αφού ζυμώσεις, για ½ ώρα περίπου (ποιος χρειάζεται τα γυμναστήρια;), σκέπασε τη λεκάνη και άφησε τη ζύμη για το γεμιστό τσουρέκι να φουσκώσει για 3-4 ώρες σε ζεστό μέρος.
  • 3 Μετά ξαναζύμωσε (λίγο μόνο, ίσα-ίσα να φύγει ο αέρας) και άπλωσε τη ζύμη με τον πλάστη ή τα χέρια σου σε ορθογώνιο. Πάνω του θα απλώσεις τα υλικά για τη γέμιση, αφού τα αναμείξεις, και θα τυλίξεις τη ζύμη σε ρολό: το γεμιστό τσουρέκι. 4. Άλειψε μια στρογγυλή ή μακρόστενη φόρμα με λίγο Bιτάμ, τοποθέτησε μέσα το γεμιστό τσουρέκι με την ένωση προς τα κάτω, άλειψε το τσουρέκι με λίγο γάλα, πασπάλισέ το με σπόρους γλυκάνισου και ψήσ’ το για 45-50 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 220°C.

Καλή όρεξη!

Το Βιτάμ θα κάνει το τσουρέκι αφράτο αλλά και θα του δώσει υπέροχη γεύση και αρώματα.
Διάφανα παγάκια

Για πεντακάθαρα, εντυπωσιακά, διάφανα παγάκια, χρησιμοποιείστε βραστό νερό!

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: