Μία από τις 344 συνταγές με: Γλυκά

Χαλβάς πολίτικος

15-30'
Εύκολο

Πρόσφατα μελέτες λένε ότι είναι στο Top-10 των comfort foods.

node-2245


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 φλούδα κανέλα
  • ½ φλιτζάνι τριμμένη καρυδόψιχα
  • 2 φλιτζάνια χοντρό σιμιγδάλι
  • 1 φλιτζάνι ξανθές σταφίδες (σουλτανίνα)
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Λίγο ξύσμα από πορτοκάλι
  • Για το σιρόπι:
  • 2½ φλιτζάνια ζάχαρη
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • 1 φλούδα κανέλα

Ξεκινάμε!

  • 1 Βάλε το ελαιόλαδο
    και το σιμιγδάλι σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ροδίσει (το σιμιγδάλι).
  • 2 Πρόσθεσε τις σταφίδες, το γιαούρτι, την καρυδόψιχα και το ξύσμα πορτοκαλιού συνεχίζοντας να ανακατεύεις για λίγα λεπτά ακόμη: γυμναστική στην κουζίνα.
  • 3 Στη συνέχεια, βγάλε το μείγμα από τη φωτιά και ετοίμασε το σιρόπι βράζοντας πρώτα το νερό με τη ζάχαρη, προσθέτοντας μετά τη φλούδα της κανέλας και αφήνοντας το σιρόπι να βράσει για 15-20 λεπτά.
  • 4 Πρόσθεσε το σιρόπι (όχι πολύ ζεστό) στον πολίτικο χαλβά και ανακάτεψε με τη γνωστή ξύλινη κουτάλα.
  • 5 Τέλος ξαναβάλε τον πολίτικο χαλβά για 5 λεπτά στη φωτιά, άδειασέ τον σε φόρμες και, αφού στερεοποιηθεί, ξεφόραμαρέ τον και πασπάλισέ τον με λίγη κανέλα.

Καλή όρεξη!

Το Άλτις ΚΛΑΣΣΙΚΟ είναι ιδανικό για τον πολίτικο χαλβά και για τους λάτρεις της παραδοσιακής απόλαυσης με τη γεμάτη, γλυκιά γεύση του και το μοναδικό διακριτικό άρωμα ώριμων φρούτων και φρέσκιας ελιάς.
Τραγανά κουλουράκια

Στα κουλουράκια (κυρίως τα Πασχαλινά) βάζουμε και αμμωνία. Υπολογίζουμε για κάθε κιλό αλεύρι, 2 κουταλάκια οτυ γλυκού αμμωνία σε 1/2 φλιτζάνι γάλα. Κάνει τα κουλουράκια τραγανά υπέροχα

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: