Μία από τις 344 συνταγές με: Γλυκά

Crumble με φρούτα

30-45'
Εύκολο

Για να δούμε πόσα φρούτα βάνει το crumble.

node-1442


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • Για τη ζύμη:
  • 2 αβγά
  • 1 πακέτο Βιτάμ
  • 1½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • ½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • Μία πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλάκι μείγμα από κανέλα και γαρύφαλλο
  • Ξύσμα από 1½ λεμόνι
  • 2 κιλά φρούτα εποχής ανάμεικτα της αρεσκείας σου
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • ½ κουταλιά Βιτάμ
  • 1 κουταλιά λικέρ πορτοκαλιού (Cointreau)
  • Προαιρετικά: ζάχαρη άχνη

Ξεκινάμε!

  • 1 Χτύπησε σε ένα μπολ τα αβγά με το Bιτάμ και τη ζάχαρη, ώσπου να αφρατέψει το μείγμα. Ανάμειξε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το μείγμα από τα αρωματικά και το ξύσμα λεμονιού, και ρίξ' τα σταδιακά στο μείγμα των αβγών ανακατεύοντας.
  • 2 Μάζεψε αυτή τη ζύμη σε μπάλα και βάλ' τη στο ψυγείο 1 ώρα περίπου. Εν τω μεταξύ καθάρισε τα φρούτα και κόψ' τα σε κομμάτια. Βάλ' τα στον πάτο κάποιου πυρίμαχου σκεύους, πασπάλισέ τα με τη ζάχαρη, σκόρπισε πάνω κομματάκια από το Βιτάμ
    και ράντισέ τα με το ποτό.
  • 3 Τρίψε τη ζύμη σε χοντρό τρίφτη (όπως π.χ. του κυδωνιού) ή κόψ' την απλώς σε μικρά κομματάκια με τα χέρια και σκέπασε τα φρούτα. Ψήσε το γλυκό 30-35 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 180-200°C και στο τέλος, αν θέλεις, πασπαλίζεις με ζάχαρη άχνη.

Καλή όρεξη!

Το Βιτάμ θα απορροφήσει τη γεύση του ποτού και θα τη μεταφέρει στο γλυκό κατά το ψήσιμο.
Τραγανά κουλουράκια

Στα κουλουράκια (κυρίως τα Πασχαλινά) βάζουμε και αμμωνία. Υπολογίζουμε για κάθε κιλό αλεύρι, 2 κουταλάκια οτυ γλυκού αμμωνία σε 1/2 φλιτζάνι γάλα. Κάνει τα κουλουράκια τραγανά υπέροχα

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: