Μία από τις 344 συνταγές με: Γλυκά

French Toast

15-30'
Εύκολο

Στην προηγούμενή του ζωή ήταν τσουρέκι!

node-2337


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 10 φέτες μπαγιάτικο τσουρέκι που έχει περισσέψει
  • 50 γρ. Flora soft με βούτυρο (χωρίς αλάτι)
  • 500 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 500 ml φρέσκο πλήρες γάλα
  • 10 κρόκοι αυγών μεσαίου μεγέθους
  • 100 γρ. λευκή ψιλή ζάχαρη
  • 2 φακελάκια βανιλέτα Αlsa
  • 40 γρ. μαύρες σταφίδες (κατά προτίμηση Κορινθιακές)
  • 20 γρ. Ζάχαρη

Ξεκινάμε!

  • 1 Πριν κάνεις οτιδήποτε, προθέρμανε το φούρνο στους 200ο C.
  • 2 Άλειψε τώρα ένα πιρέξ με το Flora soft με βούτυρο και βάλε μέσα το τσουρέκι που έχει περισσέψει με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να γέρνουν η μία πάνω στην άλλη.
  • 3 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και το γάλα, ανακάτεψέ τα με μια σπάτουλα και ζέστανε μέχρι να αρχίσει να αχνίζει. Πρόσεξε να είναι ζεστό και όχι καυτό!
  • 4 Στη συνέχεια, πάρε ένα μεγάλο μπολ και ρίξε μέσα τους κρόκους αυγών, τη ψιλή ζάχαρη και τη βανιλέτα και χτύπα καλά με ένα σύρμα μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά καλά.
  • 5 Πάρε τώρα το μείγμα από την κατσαρόλα, χύσε λίγο μέσα στο μπολ με τα αυγά και ανακάτευε γρήγορα, όπως όταν χτυπάς αυγολέμονο.
  • 6 Τώρα θέλει λίγο προσοχή! Ρίξε το μείγμα πάνω στο τσουρέκι ώστε να "ποτίσουν" καλά αλλιώς δεν έχει νόημα. Ωραία, ρίξε τώρα και τη ψιλή ζάχαρη και φύγαμε για το φούρνο.
  • 7 Αφού τοποθετήσεις το πιρέξ στο μεσαίο ράφι του φούρνου, το αφήνεις να ψηθεί για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσοκάστανο χρώμα και το french toast είναι έτοιμο!

Καλή όρεξη!

Ο Chef προτείνει για την παρασκευή του τσουρεκιού Flora soft με βούτυρο που χαρίζει άρωμα, γεύση και σωστό φούσκωμα.
Σουφλέ ένα φαγητό για υπομονετικούς ανθρώπους....

5 λόγοι για να φουσκώσει το σουφλέ... 1) Μην ανοίγετε τον φούρνο το πρώτο μισάωρο του ψησίματος 2) Στραγγίστε τα υλικά του σουφλέ ώστε να μην περιέχουν υγρά 3) Ψήστε σε θερμοκρασία χαμηλή με υπομονή. Αν η θερμοκρασία είναι υψηλή, θα σχηματιστή εξωτερική κρούστα και δεν θα 'αναπτυχθεί' όπως πρέπει. 4) Τα αυγά που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου 5) Ανακατέψτε σιγά-σιγά τα κροκάδια των αυγών. Μην τα ανακατεύετε όλα μαζί μέσα με τα υλικά.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: