Μία από τις 344 συνταγές με: Γλυκά

Fudge σοκολάτας

>60'
Μέτριο

Η αποθέωση της σοκολάτας κλεισμένη σε μια μπουκιά.

node-1444


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 2 κρόκους από αβγά
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • Σκόνη κακάο
  • 350 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 50 γρ. Βιτάμ
  • 1 κουταλιά μπράντι ή ρούμι
  • Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
  • 5 κουταλιές σκούρο τσάι

Ξεκινάμε!

  • 1 Χτύπησε πρώτα σε ένα μπολ το Βιτάμ
    με τους κρόκους και τη ζάχαρη ώσπου να ασπρίσει το μείγμα. Ρίξε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακάτεψε.
  • 2 Λιώσε τη σοκολάτα σε μπαιν-μαρί, ρίξ' τη μαζί με το τσάι και το μπράντι στο μείγμα του Bιτάμ και ανακάτεψε καλά τα υλικά
  • 3 Στρώσε ένα ρηχό τετράγωνο ταψάκι 18 εκ. με χαρτί ζαχαροπλαστικής ή λαδόχαρτο, ρίξε μέσα το μείγμα κούνησέ το να απλωθεί ομοιόμορφα και βάλ' το στο ψυγείο να κρυώσει και να πήξει.
  • 4 Δεν μένει παρά να κόψεις το fudge σε κομματάκια 2,5 εκ. περίπου και να τα τυλίξεις με το κακάο.

Καλή όρεξη!

Ο Chef επιλέγει για το γλυκό Βιτάμ soft που συνδυάζει πλούσια γεύση με υψηλή θρεπτική αξία και είναι εξαιρετική πηγή απαραίτητων λιπαρών.
για να φουσκώσει το σουφλέ

Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα αλλά ανακατέψτε απαλά με τα υπόλοιπα υλικά. Βουτυρώστε και πασπαλίστε με αλεύρι καλά τη φόρμα!

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: