Μία από τις 344 συνταγές με: Γλυκά

Muffins με καρότο & πορτοκάλι

30-45'
Εύκολο

Υγιεινά κ γευστικά muffins για όλες τις ώρες

node-367


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 115 γρ. φυτίνη με βούτυρο γάλακτος
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 90 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 115 γρ. ζάχαρη
  • 340 γρ. τριμμένο και καλά στυμμένο καρότο
  • 2 αυγά
  • 125 ml. φρέσκο γάλα
  • ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι
  • 115 ml. χυμό από φρέσκο πορτοκάλι

Ξεκινάμε!

  • 1 Ζεσταίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • 2 Σε ένα ταψάκι τοποθετείς 12 αντικολλητικές θήκες για μάφιν.
  • 3 Κοσκινίζεις μαζί σε ένα μπολ τα δύο είδη αλευριών και στη συνέχεια βάζεις τη ζάχαρη
  • 4 Σε ένα τηγάνι λιώσε τη φυτίvη με βούτυρο γάλακτος. Σε ένα άλλο μπολ ρίξε το τριμμένο καρότο, τα αυγά, τη λιωμένη φυτίνη
    , το γάλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και το χυμό πορτοκαλιού και ανακάτεψε καλά.
  • 5 Στη συνέχεια ρίξε το μίγμα σιγά σιγά μέσα στο αλεύρι με τη ζάχαρη και πάλι ανακάτεψε.

Καλή όρεξη!

Ο Chef χρησιμοποιώντας Νέα Φυτίνη με Βούτυρο Γάλακτος δίνει ιδανική γεύση στα γλυκά.
Μίλα μου για μήλα!

Το γνωστό και αγαπητό μας φρούτο σε... ειδικές αποστολές. Χρησιμοποιήστε πράσινα μήλα στη μαγειρική. Είναι η σωστότερη επιλογή, γιατί είναι πιο ανθεκτικά στο μαγείρεμα, περιέχουν λιγότερο άμυλο και σάκχαρα ενώ είναι κατά γενικό κανόνα πιο σκληρά. Τα κόκκινα μήλα είναι καταλληλότερα στη ζαχαροπλαστική, αλλά και για πουρέ και για παγωτό ή σορμπέ. Δοκιμάστε ανεπιφύλακτα το υπέροχο αφρώδες αλκοολούχο ποτό, τον μηλίτη (cibre)!

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: