Μία από τις 344 συνταγές με: Γλυκά

Stracciatella Sundae

15-30'
Εύκολο

Το παγωτό το περιποιημένο με απ' όλα!

node-2617


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 4 μπάλες παγωτό Carte D’Or Στρατσιατέλλα
  • 100 γρ. παντεσπάνι σε λεπτές φέτες
  • 4 κ.σ. κονιάκ
  • 150 ml χυμός πορτοκάλι
  • 250 γρ. πουρές από κάστανα
  • 2 κ.σ. μέλι
  • ½ κ.γ. τριμμένη κανέλα
  • Τριμμένοι ξηροί καρποί για διακόσμηση

Ξεκινάμε!

  • 1 Αρχικα βάλε μια φέτα παντεσπάνι σε ένα ποτήρι παγωτού και μούσκεψέ το με μια κουταλιά κονιάκ και δύο κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκάλι.
  • 2 Στη συνέχεια, άπλωσε ομοιόμορφα τον πουρέ από κάστανα πάνω από το παντεσπάνι σε κάθε ποτήρι.
  • 3 Πάρε τώρα λίγο μέλι και κανέλα και πρόσθεσέ τα κι αυτά.
  • 4 Όταν το κάνεις αυτό, βάλε μια μεγάλη μπάλα παγωτό Carte D’Or Στρατσιατέλλα σε κάθε ποτήρι.
  • 5 Τέλος, γαρνίρισε με τριμμένους ξηρούς καρπούς για διακόσμηση και η stracciatella Sundae είναι έτοιμη για σερβίρισμα. Καλή όρεξη!

Καλή όρεξη!

Το κονιάκ θα δώσει άρωμα και θα κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρουσα την ήδη υπέροχη γεύση.
Τραγανά κουλουράκια

Στα κουλουράκια (κυρίως τα Πασχαλινά) βάζουμε και αμμωνία. Υπολογίζουμε για κάθε κιλό αλεύρι, 2 κουταλάκια οτυ γλυκού αμμωνία σε 1/2 φλιτζάνι γάλα. Κάνει τα κουλουράκια τραγανά υπέροχα

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: