Μία από τις 184 συνταγές με: Ζυμαρικά

Ζυμαρικά ολικής αλέσεως με κολοκυθάκια και βασιλικό

30-45'
Εύκολο

Γι' αυτούς που τα θέλουν όλα - και γεύση και υγεία!

node-2371


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 500 γρ. μακαρόνια ολικής αλέσεως
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις απαλό
  • 800 γρ. κολοκυθάκια
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 3/4 κούπας φρέσκο βασιλικό
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 120 γρ. ανθότυρο ή μανούρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Βάλε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα με νερό και αλάτι και βράσε τα σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  • 2 Όση ώρα βράζουν τα μακαρόνια, ζέστανε σε ένα μεγάλο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο
    και πρόσθεσε τα κολοκυθάκια να μαραθούν. Ανακάτεψε καλά και μετά από 4-5 λεπτά πρόσθεσε και το σκόρδο. Στη συνέχεια, ανακάτεψε για άλλα 2-3 λεπτά και αφού αλατοπιπερώσεις, κατέβασε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • 3 Όταν βράσουν τα μακαρόνια, στράγγισέ τα και ρίξε τα στα κολοκυθάκια μαζί με τον βασιλικό.
  • 4 Είμαστε έτοιμοι! Πασπάλισε τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως με κολοκυθάκια και βασιλικό με ανθότυρο ή μανούρι και σερβίρεις!

Καλή όρεξη!

Άλτις απαλό: Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που κλείνει μέσα του το ξεχωριστό άρωμα της ελληνικής φύσης, των αγρών, της μαντζουράνας και του χαμομηλιού, αρμονικά δεμένα με το άρωμα της ελιάς, ανταμείβοντας τους επιλεκτικούς με τη φίνα γεύση του. Ιδανικό για ζυμαρικά ολικής άλεσης, με τα οποία η γεύση του θα δέσει καλύτερα.
Χρυσοί Κανόνες

Πριν ξεκινήσετε να μαγειρεύετε… 1. Μαζέψτε μπροστά σας όλα τα υλικά και εργαλεία που χρειάζεστε για τη συνταγή που πρόκειται να εκτελέσετε. 2. Μετρήστε όλα τα υλικά πριν αρχίσετε να εκτελείτε τη συνταγή. 3. Προθερμάνετε το φούρνο στην κατάλληλη θερμοκρασία. (από τον σπουδαίο ζαχαροπλάστη και δημιουργό Michel Roux)

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: