Μία από τις 184 συνταγές με: Ζυμαρικά

Ζυμαρικά ολικής αλέσεως με κολοκυθάκια και βασιλικό

30-45'
Εύκολο

Γι' αυτούς που τα θέλουν όλα - και γεύση και υγεία!

node-2371


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 500 γρ. μακαρόνια ολικής αλέσεως
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις απαλό
  • 800 γρ. κολοκυθάκια
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 3/4 κούπας φρέσκο βασιλικό
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 120 γρ. ανθότυρο ή μανούρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Βάλε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα με νερό και αλάτι και βράσε τα σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  • 2 Όση ώρα βράζουν τα μακαρόνια, ζέστανε σε ένα μεγάλο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο
    και πρόσθεσε τα κολοκυθάκια να μαραθούν. Ανακάτεψε καλά και μετά από 4-5 λεπτά πρόσθεσε και το σκόρδο. Στη συνέχεια, ανακάτεψε για άλλα 2-3 λεπτά και αφού αλατοπιπερώσεις, κατέβασε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • 3 Όταν βράσουν τα μακαρόνια, στράγγισέ τα και ρίξε τα στα κολοκυθάκια μαζί με τον βασιλικό.
  • 4 Είμαστε έτοιμοι! Πασπάλισε τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως με κολοκυθάκια και βασιλικό με ανθότυρο ή μανούρι και σερβίρεις!

Καλή όρεξη!

Άλτις απαλό: Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που κλείνει μέσα του το ξεχωριστό άρωμα της ελληνικής φύσης, των αγρών, της μαντζουράνας και του χαμομηλιού, αρμονικά δεμένα με το άρωμα της ελιάς, ανταμείβοντας τους επιλεκτικούς με τη φίνα γεύση του. Ιδανικό για ζυμαρικά ολικής άλεσης, με τα οποία η γεύση του θα δέσει καλύτερα.
’Αοσμο καθάρισμα σκόρδου

Για να καθαρίσετε εύκολα και άοσμα σκελίδες σκόρδου, ζεματίστε τες για λίγα λεπτά. Θα ξεφλουδιστούν σχεδόν μόνες τους. Καθαρίστε πολλές σκελίδες και καταψύξτε τες στην κατάψυξη, για να μην χρειαστεί να το ξανακάνετε σύντομα!
Διατηρούνται άψογα

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: