Μία από τις 184 συνταγές με: Ζυμαρικά

Κλασικό ριζότο με παρμεζάνα

30-45'
Εύκολο

Πιο Ιταλικό δεν γίνεται!

node-2368


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 3 μερίδες "Σπιτικό" ζωμό λαχανικών Knorr
  • 1 ½ λίτρο νερό
  • 100 γρ. Flora soft με βούτυρο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. ρύζι καρολίνα ή αρμπόριο
  • ½ κούπα λευκό ξηρό κρασί
  • 1 λεμόνι (ξύσμα και χυμό)
  • ½ κούπα παρμεζάνα
  • Αλάτι, πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Ρίξε σε μια κατσαρόλα τον "Σπιτικό" ζωμό μαζί με ενάμιση λίτρο νερό να βράσουν.
  • 2 Σε μια άλλη κατσαρόλα, ζέστανε το Flora Soft με βούτυρο και πρόσθεσε το ψιλοκομμένο πράσο. Όταν μαραθεί και μαλακώσει, ρίξε το ρύζι και συνέχισε να ανακατεύεις για 2 λεπτά περίπου μέχρι να γυαλίσει.
  • 3 Στη συνέχεια, ρίξε το κρασί και ανακάτεψε μέχρι να το απορροφήσει. Όταν γίνει αυτό, ρίξε μια κούπα καυτό ζωμό μέχρι να απορροφηθεί και επαναλαμβάνεις μέχρι να τελειώσει ο ζωμός. Το ρύζι θα λασπώσει εξωτερικά ενώ εσωτερικά θα είναι ελαφρώς σκληρό.
  • 4 Τέλος, πρόσθεσε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, την παρμεζάνα, ανακάτεψε μια τελευταία φορά και κατέβασε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • 5 Το κλασικό ριζότο με παρμεζάνα είναι έτοιμο. Προσθέτεις λίγο αλάτι και πιπέρι και σερβίρεις.

Καλή όρεξη!

O Chef βράζει το ρύζι μαζί με 3 μερίδες Knorr Σπιτικό Ζωμό Λαχανικών, ένα «μπουκέτο» σπιτικής γεύσης από θυμάρι, μαϊντανό και φύλλα δάφνης, που θα χαρίσει άρωμα και έξτρα νοστιμιά στο ρύζι.
Λάδι ή μαργαρίνη στις σάλτσες;

Αν προτιμάτε τη μαργαρίνη, επιλέξτε οπωσδήποτε ανάλατη. Στις μεσογειακές γεύσεις ταιριάζει απόλυτα το ελαιόλαδο. Αρωματίστε το με βότανα σωτάροντας ή μαγειρεύοντάς τα. Αντέχει σε όλες τις δοκιμασίες ενώ αναδεικνύει κάθε άρωμα. Για τη μαγιονέζα, τη σκορδαλιά ή την ταραμοσαλάτα, επιλέξτε ένα ένα ελαφρύ γευστικά λάδι, ένα έξτρα απαλό ελαιόλαδο. Στην ασιατική κουζίνα ταιριάζει το ηλιέλαιο και το σησαμέλαιο που όμως δεν αντέχει τις υψηλές θερμοκρασίες.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: