Μία από τις 191 συνταγές με: Πουλερικά

Κοτόπουλο με κριθαράκι στη γάστρα

>60'
Μέτριο

Ας έχει το νου του το μοσχαράκι: το κοτόπουλο απειλεί να του πάρει τα σκήπτρα...

node-968


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 1 κοτόπουλο (περίπου ½ κιλό)
  • 3 φλιτζ. κριθαράκι
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 2-3 κλωναράκια σέλινου ψιλοκομμένα
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 ζωμό κότας
  • Αλάτι-πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Ξέπλυνε, στράγγιξε και κόψε το κοτόπουλο σε κομμάτια.
  • 2 Σόταρε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε ένα τηγάνι όπου έχεις ζεστάνει το λάδι
    , μέχρι να ροδίσουν. Μετά σόταρε και τα κρεμμύδια ανακατεύοντας, μέχρι να καραμελώσουν,
  • 3 Ρίξε το περιεχόμενο του τηγανιού σε μια γάστρα (κριθαράκι χωρίς γάστρα δεν γίνεται), πρόσθεσε τα καρότα, το σέλινο, 2 φλιτζάνια νερό, αλάτι, πιπέρι και ψήσε για 45 λεπτά με σκεπασμένη τη γάστρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.
  • 4 Βγάλε τη γάστρα από το φούρνο, τοποθέτησε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα λαχανικά στο κέντρο και γύρω-γύρω ρίξε το κριθαράκι.
  • 5 Πρόσθεσε το ζωμό κότας διαλυμένο σε 4 φλιτζάνια βραστό νερό, σκέπασε τη γάστρα και συνέχισε το ψήσιμο για άλλα 15-20 λεπτά.
  • 6 Αφού μαλακώσει το κρέας του κοτόπουλου και βράσει το κριθαράκι, μπορείς να σβήσεις το φούρνο με ήσυχη τη συνείδησή σου και να αφήσεις 4-5 λεπτά να απορροφηθούν τα υγρά.
  • 7 Μετά βγάλε τη γάστρα από το φούρνο, άφησε άλλα 2-3 λεπτά να κρυώσει λίγο, και σέρβιρε.

Καλή όρεξη!

Ο Knorr Σπιτικός ζωμός κότας που προστίθεται διαλυμένος σε 4 φλιτζάνια βραστό νερό στη γάστρα θα βοηθήσει το κριθαράκι να μαλακώσει να αρωματιστεί και να αποκτήσει τη γεύση από το κοτόπουλο.
Φλαμπέ... το μυστικό.

Όταν δημιουργούμε ένα φαγητό φλαμπέ σε κουζίνα με γκάζι, ρίχνοντας το αλκοόλ, η φωτιά ανάβει μόνη της από τις αναθυμιάσεις και τη φωτιά του γκαζιού. Σε μια ηλεκτρική κουζίνα, πρέπει πρώτα να ρίξουμε το αλκοόλ και έπειτα να πλησιάσουμε ένα αναμμένο σπίρτο ούτως ώστε να «αρπάξει» το φαγητό μας!

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: