Μία από τις 191 συνταγές με: Πουλερικά

Κοτόπουλο με κριθαράκι στη γάστρα

>60'
Μέτριο

Ας έχει το νου του το μοσχαράκι: το κοτόπουλο απειλεί να του πάρει τα σκήπτρα...

node-968


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 1 κοτόπουλο (περίπου ½ κιλό)
  • 3 φλιτζ. κριθαράκι
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 2-3 κλωναράκια σέλινου ψιλοκομμένα
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 ζωμό κότας
  • Αλάτι-πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Ξέπλυνε, στράγγιξε και κόψε το κοτόπουλο σε κομμάτια.
  • 2 Σόταρε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε ένα τηγάνι όπου έχεις ζεστάνει το λάδι
    , μέχρι να ροδίσουν. Μετά σόταρε και τα κρεμμύδια ανακατεύοντας, μέχρι να καραμελώσουν,
  • 3 Ρίξε το περιεχόμενο του τηγανιού σε μια γάστρα (κριθαράκι χωρίς γάστρα δεν γίνεται), πρόσθεσε τα καρότα, το σέλινο, 2 φλιτζάνια νερό, αλάτι, πιπέρι και ψήσε για 45 λεπτά με σκεπασμένη τη γάστρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.
  • 4 Βγάλε τη γάστρα από το φούρνο, τοποθέτησε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα λαχανικά στο κέντρο και γύρω-γύρω ρίξε το κριθαράκι.
  • 5 Πρόσθεσε το ζωμό κότας διαλυμένο σε 4 φλιτζάνια βραστό νερό, σκέπασε τη γάστρα και συνέχισε το ψήσιμο για άλλα 15-20 λεπτά.
  • 6 Αφού μαλακώσει το κρέας του κοτόπουλου και βράσει το κριθαράκι, μπορείς να σβήσεις το φούρνο με ήσυχη τη συνείδησή σου και να αφήσεις 4-5 λεπτά να απορροφηθούν τα υγρά.
  • 7 Μετά βγάλε τη γάστρα από το φούρνο, άφησε άλλα 2-3 λεπτά να κρυώσει λίγο, και σέρβιρε.

Καλή όρεξη!

Ο Knorr Σπιτικός ζωμός κότας που προστίθεται διαλυμένος σε 4 φλιτζάνια βραστό νερό στη γάστρα θα βοηθήσει το κριθαράκι να μαλακώσει να αρωματιστεί και να αποκτήσει τη γεύση από το κοτόπουλο.
Για να φύγει η τηγανίλα από το σπίτι:,

Τα τηγανιτά εκδικούνται με τον χειρότερο τρόπο: ΤΗΓΑΝΙΛΑ παντού! Ανοίξτε τα παράθυρα και κάψτε μέσα σε ένα σταχτοδοχείο φλούδες πατάτας και λεμονιού. Τα πιο φυσικά και αποτελεσματικά αποσμητικά χώρου!

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: