Μία από τις 184 συνταγές με: Ζυμαρικά

Μακαρονοσαλάτα με κοχύλια

30-45'
Εύκολο

Τρώγεται και σαν σαλάτα και σαν κυρίως γεύμα!

node-2366


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 500 γρ. ζυμαρικά κοχύλια
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις παραδοσιακό
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 4 λιαστές ντομάτες
  • 2 κ.σ. κάπαρη
  • ½ φλ.τσ. ελιές
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια
  • 2 φλ.τσ. μανούρι τριμμένο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Για τη σος:
  • 1/4 φλ.τσ. ξύδι βαλσάμικο Άλτις 1 κ.σ. μουστάρδα Hellmann's mild
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1/3 φλ.τσ. ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό

Ξεκινάμε!

  • 1 Βάλε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και βράσε τα για 10 λεπτά. Αφού τα στραγγίξεις και τα ξεπλύνεις με κρύο νερό, βάλε τα σε μια βαθιά σαλατιέρα.
  • 2 Στη συνέχεια πρόσθεσε τις πιπεριές, τις λιαστές ντομάτες, την κάπαρη, τις ελιές, τα φρέσκα κρεμμύδια και το μανούρι. Ρίξε αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψε καλά.
  • 3 Για να φτιάξεις τη σος, βάλε σε ένα μπολ το βαλσάμικο, τη μουστάρδα
    , τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο
    και χτύπα τα καλά με ένα σύρμα.
  • 4 Όταν τελειώσεις με τη σος, ρίξε τη στη σαλατιέρα και ανακάτεψε καλά ώστε να ενωθούν τα ζυμαρικά με τη σάλτσα.
  • 5 Η μακαρονοσαλάτα με κοχύλια είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Καλή όρεξη!

Για να δώσει πικάντικη γεύση στη σος που θα συνοδεύσει τη μακαρονοσαλάτα ο Chef χρησιμοποιεί μουστάρδα Hellmann's.
Σκόρδο το εύγευστο

Αν έχετε μικρά προβλήματα δυσπεψίας, αλλά σας αρέσει η μυρωδιά του σκόρδου, αλείψτε την κατσαρόλα με τριμμένο σκόρδο χωρίς μετά να το χρησιμοποιήσετε στο ψήσιμο.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: