Μία από τις 191 συνταγές με: Πουλερικά

Μακαρόνια Αλσασιέν

>60'
Εύκολο

Ίσως δεν το ξέρατε, αλλά στην Αλσατία τρώνε και μακαρονάδες –και πολύ ωραίες μάλιστα.

node-491


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • ½ κιλό μακαρόνια Νο 6 + 1 κύβο ζυμαρικών
  • 200 γρ. μαργαρίνη
  • 150 γρ. ζαμπόν κομμένο σε λωρίδες
  • 100 γρ. μανιτάρια κομμένα φέτες
  • 2 με 3 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε λωρίδες
  • 1 ντομάτα κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 1 φιλέτο στήθος ενός μέτριου κοτόπουλου κομμένο σε λωρίδες
  • 200 γρ. παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι τριμμένο
  • αλάτι και πιπέρι + 1 κουταλάκι aromat

Ξεκινάμε!

  • 1 Βράσε τα μακαρόνια σε αρκετό νερό μαζί με τον κύβο
    (όχι πολύ, να κρατάνε λίγο) και μετά στράγγιξέ τα.
  • 2 Βάλε το Βιτάμ
    σε ένα μεγάλο τηγάνι να ζεσταθεί, πρόσθεσε το ζαμπόν, τα μανιτάρια, τις πιπεριές, την τομάτα και το κοτόπουλο να ψηθούν για 20 λεπτά.
  • 3 Ας μην αφήσουμε άλλο τα μακαρόνια μόνα τους: ρίξ' τα στο τηγάνι μαζί με αλάτι, πιπέρι, το aromat και το κεφαλοτύρι ή την παρμεζάνα, ανακατεύοντας στη φωτιά για 5 περίπου λεπτά.
  • 4 Σέρβιρέ τα ζεστά ή, για ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, βάλ' τα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και πέρασέ τα μερικά λεπτά σε φούρνο που έχεις προθερμάνει στους 250°C, ώστε να κάνουν κρούστα στην επιφάνεια.

Καλή όρεξη!

Ο Chef βράζει τα μακαρόνια με ένα Κυβάκι Μυρωδικών Knorr για να ανεβάσει το γευστικό τους επίπεδο.
Για να μην εκρήγνυται το λάδι στο τηγάνι:

Φροντίστε τα υλικά που θα τηγανίσετε να είναι όσο πιο στεγνά γίνεται. Αξίζει να περιμένετε λίγο να στεγνώσουν οι πατάτες από το πλύσιμο, να στραγγίξουν τα καλαμαράκια κ.λπ. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ειδική πυκνή σίτα για το τηγάνι. Αν δεν την έχετε διαθέσιμη, λίγο αλάτι (μια κουταλιά περίπου) στην μέση του τηγανιού την ώρα που ζεσταίνεται το λάδι κάνει αρκετά καλή δουλειά.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: