Μία από τις 184 συνταγές με: Ζυμαρικά

Πέννες φούρνου με βασιλικό, τομάτα και κρούστα

15-30'
Εύκολο

Βάλε τις πέννες στο φούρνο και θα πας τη γεύση ένα βήμα πιο πέρα.

node-2080


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 500 γρ. πέννες
  • 200 γρ. ketchup
  • 6 κ. γ. βασιλικό ή έτοιμο pesto βασιλικού
  • 130 γρ. τριμμένη γραβιέρα
  • 130 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Βράσε τις πένες (ή ότι άλλο κοντό ζυμαρικό έχεις στο ντουλάπι, δεν θα χαλάσουμε κιόλας τις καρδιές μας), σούρωσέ τες και ρίξ’ τες σε ένα μπολ.
  • 2 Στο εν λόγω μπολ ρίξε το πέστο, την ketchuρ, την τριμμένη γραβιέρα και τη μισή ποσότητα παρμεζάνας, και ανακάτεψε καλά χωρίς να αλατοπιπερώσεις: η ketchup
    και το πέστο θα κάνουν όλη τη δουλειά.
  • 3 Βάλε τα ζυμαρικά σε ένα ταψί, πασπάλισέ τα με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήσε τις πέννες με βασιλικό, τομάτα και κρούστα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C –ή, αν άλλαξες γνώμη, ρίξε τις πέννες από το μπολ σε ένα τάπερ, βάλ’ τες στο ψυγείο και τις ψήνεις όποτε θέλεις…

Καλή όρεξη!

Ο Chef χρησιμοποιεί Ketchup Hellmann's που έχει μόλις 14 θερμίδες ανά κουταλιά (1 κουταλιά= 15g).
Μια Pesto πιο ελαφριά και πιο γευστική!

Απλά αντικαταστήστε το μισό βασιλικό με μαϊντανό και το μισό κουκουνάρι με αμύγδαλο. Αποτέλεσμα: λιγότερες θερμίδες και πιο πικάντικη, φίνα γεύση!

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: