Μία από τις 184 συνταγές με: Ζυμαρικά

Πέννες φούρνου με βασιλικό, τομάτα και κρούστα

15-30'
Εύκολο

Βάλε τις πέννες στο φούρνο και θα πας τη γεύση ένα βήμα πιο πέρα.

node-2080


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 500 γρ. πέννες
  • 200 γρ. ketchup
  • 6 κ. γ. βασιλικό ή έτοιμο pesto βασιλικού
  • 130 γρ. τριμμένη γραβιέρα
  • 130 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Βράσε τις πένες (ή ότι άλλο κοντό ζυμαρικό έχεις στο ντουλάπι, δεν θα χαλάσουμε κιόλας τις καρδιές μας), σούρωσέ τες και ρίξ’ τες σε ένα μπολ.
  • 2 Στο εν λόγω μπολ ρίξε το πέστο, την ketchuρ, την τριμμένη γραβιέρα και τη μισή ποσότητα παρμεζάνας, και ανακάτεψε καλά χωρίς να αλατοπιπερώσεις: η ketchup
    και το πέστο θα κάνουν όλη τη δουλειά.
  • 3 Βάλε τα ζυμαρικά σε ένα ταψί, πασπάλισέ τα με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήσε τις πέννες με βασιλικό, τομάτα και κρούστα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C –ή, αν άλλαξες γνώμη, ρίξε τις πέννες από το μπολ σε ένα τάπερ, βάλ’ τες στο ψυγείο και τις ψήνεις όποτε θέλεις…

Καλή όρεξη!

Ο Chef χρησιμοποιεί Ketchup Hellmann's που έχει μόλις 14 θερμίδες ανά κουταλιά (1 κουταλιά= 15g).
Μείγματα μπαχαρικών

Όταν φτιάχνετε μείγματα με μπαχαρικά στο μπλεντερ, για να το καθαρίσετε και να μην μπλεχτούν οι μυρωδιές του προηγούμενου με το επόμενο μείγμα, αλέστε λίγο ωμό ρύζι ώστε να απομακρυνθούν οι ιδιαίτερες οσμές.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: