Μία από τις 184 συνταγές με: Ζυμαρικά

Σάλτσα τομάτα (βασική συνταγή)

15-30'
Εύκολο

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά για τις σάλτσες.

node-2208


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • Λίγο βασιλικό
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Ζάχαρη
  • 150 γρ. Βιτάμ Culinesse
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 Pummaro Ψιλοκομμένο
  • 1 κύβο βοδινού διαλυμένο σε 500 ml νερό
  • Αλάτι και πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Βάλε τα ψιλοκομμένα τοματάκια με το ζουμί τους, το σκόρδο και το Βιτάμ
    Culinesse σε ένα τηγάνι.
  • 2 Πρόσθεσε το βασιλικό, τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και το ζωμό βοδινού, και άφησε τη σάλτσα τομάτα να βράσει για 20 λεπτά περίπου. Αν είναι αραιή, μπορείς να τη δέσεις με λίγο κορν φλάουρ.

Καλή όρεξη!

Το Pummaro Ψιλοκομμένο είναι ιδανικό για την παρασκευή συνοδευτικής κόκκινης σάλτσας για ζυμαρικά, δίνοντας όλη τη γεύση και τη νοστιμιά μιας φρέσκιας τομάτας.
Νέος αέρας στο κάρβουνο

Δώστε άλλο αέρα στο ψήσιμο! Μαζέψτε κλαδιά από δάφνη, ρίγανη ή δενδρολίβανο, βρέξτε τα και τυλίξτε τα σε αλουμινόχαρτο. Ανοίξτε τρύπες με πιρούνι στο αλουμινόφυλλο και ρίξτε το στη θράκα που καιει κάτω από το ψητό. Η ευωδιά θα τυλίξει και δώσει το δικό της στίγμα στο φαγητό σας!

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: