Μία από τις 184 συνταγές με: Ζυμαρικά

Τορτελίνια με μπρόκολο και ζαμπόν

15-30'
Εύκολο

Κάτι τέτοια πραγματάκια δίνουν ποικιλία στην καθημερινότητά μας…

node-2237


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 4 ψιλοκομμένες φέτες ζαμπόν
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1-2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 300 γρ. μπρόκολο χωρισμένο σε μικρά μπουκετάκια
  • 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα (και επιπλέον για το σερβίρισμα)
  • 1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο
  • 1 ψιλοκομμένη μικρή καυτερή πιπεριά
  • 3 κουταλιές Βιτάμ Culinesse
  • ½ κιλό τορτελίνια
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Κατέβασε από το ντουλάπι δύο κατσαρόλες. Στη μία βράσε τα τορτελίνια και στην άλλη τα μπουκετάκια μπρόκολο ώστε ίσα που να μαλακώσουν. Μετά σούρωσε τορτελίνια και μπροκόλα.
  • 2 Ζέστανε το Βιτάμ
    Culinesse σε ένα βαθύ τηγάνι, σόταρε ελαφρώς το σκόρδο και την πιπεριά και ύστερα πρόσθεσε το μπρόκολο, το ζαμπόν, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι ανακατεύοντας σε σιγανή φωτιά ώσπου να πήξει ελαφρώς η κρέμα.
  • 3 Βάλε τα τορτελίνια σε ένα μπολ σερβιρίσματος, πρόσθεσε τη σάλτσα με το μπρόκολο, ανακάτεψε και, τέλος, πασπάλισε τα τορτελίνια με μπρόκολο και ζαμπόν με λίγη παρμεζάνα και το μαϊντανό. Ανακάτεψε πάλι και έτοιμα!

Καλή όρεξη!

Το Βιτάμ Culinesse είναι ιδανικό για σοτάρισμα. Απλώνεται ομοιόμορφα στο τηγάνι και δεν πιτσιλάει.
Αλάτι - η κατάλληλη στιγμή

Όλα τα φαγητά δεν πρέπει να αλατίζονται την ίδια στιγμή. Τα όσπρια και τα λαχανικά σκληραίνουν όταν αλατίζονται από την αρχή του μαγειρέματος. Το κρέας και τα ψάρια πρέπει να αλατίζονται πολύ πριν το μαγείρεμά τους για να αποκτήσουν νοστιμιά αλλά και για να διατηρήσουν πολλά περισσότερα θρεπτικά στοιχεία. Τα μακαρόνια πρέπει να βράσουν από την αρχή σε αλατισμένο νερό εάν θέλουμε να 'τα πιάσει' το αλάτι. Το ίδιο ισχύει και για τις τηγανιτές πατάτες αλλά και για τα τηγανιτά αυγά.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: