Μία από τις 184 συνταγές με: Ζυμαρικά

Τορτελίνια με μπρόκολο και ζαμπόν

15-30'
Εύκολο

Κάτι τέτοια πραγματάκια δίνουν ποικιλία στην καθημερινότητά μας…

node-2237


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 4 ψιλοκομμένες φέτες ζαμπόν
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1-2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 300 γρ. μπρόκολο χωρισμένο σε μικρά μπουκετάκια
  • 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα (και επιπλέον για το σερβίρισμα)
  • 1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο
  • 1 ψιλοκομμένη μικρή καυτερή πιπεριά
  • 3 κουταλιές Βιτάμ Culinesse
  • ½ κιλό τορτελίνια
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Κατέβασε από το ντουλάπι δύο κατσαρόλες. Στη μία βράσε τα τορτελίνια και στην άλλη τα μπουκετάκια μπρόκολο ώστε ίσα που να μαλακώσουν. Μετά σούρωσε τορτελίνια και μπροκόλα.
  • 2 Ζέστανε το Βιτάμ
    Culinesse σε ένα βαθύ τηγάνι, σόταρε ελαφρώς το σκόρδο και την πιπεριά και ύστερα πρόσθεσε το μπρόκολο, το ζαμπόν, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι ανακατεύοντας σε σιγανή φωτιά ώσπου να πήξει ελαφρώς η κρέμα.
  • 3 Βάλε τα τορτελίνια σε ένα μπολ σερβιρίσματος, πρόσθεσε τη σάλτσα με το μπρόκολο, ανακάτεψε και, τέλος, πασπάλισε τα τορτελίνια με μπρόκολο και ζαμπόν με λίγη παρμεζάνα και το μαϊντανό. Ανακάτεψε πάλι και έτοιμα!

Καλή όρεξη!

Το Βιτάμ Culinesse είναι ιδανικό για σοτάρισμα. Απλώνεται ομοιόμορφα στο τηγάνι και δεν πιτσιλάει.
Λάδι ή μαργαρίνη στις σάλτσες;

Αν προτιμάτε τη μαργαρίνη, επιλέξτε οπωσδήποτε ανάλατη. Στις μεσογειακές γεύσεις ταιριάζει απόλυτα το ελαιόλαδο. Αρωματίστε το με βότανα σωτάροντας ή μαγειρεύοντάς τα. Αντέχει σε όλες τις δοκιμασίες ενώ αναδεικνύει κάθε άρωμα. Για τη μαγιονέζα, τη σκορδαλιά ή την ταραμοσαλάτα, επιλέξτε ένα ένα ελαφρύ γευστικά λάδι, ένα έξτρα απαλό ελαιόλαδο. Στην ασιατική κουζίνα ταιριάζει το ηλιέλαιο και το σησαμέλαιο που όμως δεν αντέχει τις υψηλές θερμοκρασίες.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: