Μία από τις 184 συνταγές με: Ζυμαρικά

Φιογκάκια με ροζ σάλτσα

15-30'
Εύκολο

Δεν ακούγεται πολύ ρομαντικό αυτό το φαγητό;

node-2244


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 1½ φλιτζάνι γάλα
  • 1½ φλιτζάνι τριμμένη κεφαλογραβιέρα
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη γκοργκοντζόλα ή ροκφόρ
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο κίτρινο τυρί τύπου Ολλανδίας
  • 1½ φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα ή χαλούμι
  • 1½ Pummaro Ψιλοκομμένο
  • 1 μερίδα "Σπιτικό ζωμό" βοδινού
  • 200 γρ. Βιτάμ Culinesse
  • 400 γρ. Φιογκάκια

Ξεκινάμε!

  • 1 Βράσε τα φιογκάκια με τον σπιτικό ζωμό βοδινού σε μια κατσαρόλα, στράγγιξέ τα και άφησέ τα κάπου που να μη τα φτάνουν μικρά παιδιά, γάτες και πεινασμένοι άνθρωποι.
  • 2 Βάλε το Pummaro
    σε μια κατσαρόλα με 100 γρ. Βιτάμ
    Culinesse, άφησέ το να βράσει για 20 λεπτά περίπου, βγάλε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίξε μέσα τα τυριά, το γάλα, αλάτι και πιπέρι ανακατεύοντας.
  • 3 Τώρα πρόσθεσε στην κατσαρόλα τα φιογκάκια, ανακάτεψε το μείγμα, άδειασέ το σε ένα πυρίμαχο σκεύος, περίχυσέ το με το υπόλοιπο Bιτάμ Culinesse και ψήσε τα φιογκάκια με τη ροζ σάλτσα τους για 15-20 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C.

Καλή όρεξη!

Ο Chef χρησιμοποιεί Passata Pummaro που σε συνδυασμό με το Βιτάμ θα δώσει μία υπέροχη ροζ σάλτσα που θα συνοδεύσει τα ζυμαρικά.
Αλάτι στο φαγητό

Μαγειρέψατε την αγαπημένη σας συνταγή και παράπεσε το αλάτι. Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί πολύ απλά. Επιστρατέψτε ένα αχρησιμοποίητο σφουγγάρι, βάλτε το μέσα στην κατσαρόλα ή στο ταψί και θα απορροφήσει το αλάτι. Επαναλάβετε δυο - τρεις φορές, τοποθετώντας το σφουγγάρι σε διαφορετικό σημείο κάθε φορά και αφού το έχετε ξεπλύνει. Αν σκοπεύετε να ξαναζεστάνετε το φαγητό, τοποθετήστε μέσα στην κατσαρόλα ή το ταψί, πατάτες που απορροφούν το αλάτι. Αφαιρέστε τις πριν το σερβίρισμα.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: