Μία από τις 233 συνταγές με: Ζύμες/Πίτες

Κις Λορέν

45-60'
Μέτριο

Έτσι λένε στα γαλλικά αυτή την αλμυρή τάρτα… Κάτι θα ξέρουν!

node-934


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 1 ½ φλιτζ. αλεύρι
  • 1 ½ φλιτζ. Βιτάμ Soft κομμένο σε κυβάκια
  • 2 κουταλιές νερό
  • 1 κρόκο αβγού
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • Για τη γέμιση:
  • 1 ½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • ½ φλιτζ. γραβιέρα τριμμένη
  • ½ φλιτζ. γάλα
  • 6-7 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
  • 3 αβγά
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  • πιπέρι
  • αλεύρι για την επιφάνεια εργασίας

Ξεκινάμε!

  • 1 Σε ένα μπολ κοσκίνισε το αλεύρι, κάνε μια λακκουβίτσα στο κέντρο και βάλε εκεί το Βιτάμ
    Soft και το αλάτι ζυμώνοντας καλά, ώστε να ενωθούν και να γίνουν σαν κόκκοι ρυζιού.
  • 2 Πρόσθεσε κουταλιά-κουταλιά το νερό και τον κρόκο του αβγού, συνέχισε να ζυμώνεις και, όταν ενωθούν, σκέπασε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και βάλ’ το στο ψυγείο.
  • 3 Μετά από 30 λεπτά βγάλε το μπολ από το ψυγείο, βάλε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και άνοιξέ τη σε φύλλο.
  • 4 Στρώσε το φύλλο σου σε ένα μικρό στρογγυλό ταψί, έτσι ώστε να καλύπτει και τα πλαϊνά τοιχώματα, και τρύπησε ελαφρά όλη την επιφάνεια με ένα πιρούνι.
  • 5 Δε σοτάρεις για 1-2 λεπτά τις φέτες μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι, για να αλλάξεις λίγο παραστάσεις;
  • 6 Μετά βάλε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τα αβγά και το αλεύρι στο μπολ του μίξερ και χτύπησέ τα για 2-3 λεπτά.
  • 7 Βγάλε το μπολ από το μίξερ, πρόσθεσε το σοταρισμένο μπέικον, την γραβιέρα και το πιπέρι, ανακάτεψε μια δόση, άπλωσε ομοιόμορφα το μείγμα στο ταψί και ψήσ’ το για 25-30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.
  • 8 Μόλις πάρει χρώμα, βγάλε το ταψί από το φούρνο, άφησε την κις να κρυώσει λίγο και κόψε σε κομμάτια, για να σερβίρεις.

Καλή όρεξη!

Το Βιτάμ Soft θα δώσει υπέροχη γεύση στο πιάτο και θα βοηθήσει να ομογενοποιηθούν τα υλικά της ζύμης.
Η επιτυχία μιας σφιχτής μαρέγκας:

Αν θέλετε να γίνει πολύ σφιχτή η μαρέγκα δοκιμάστε την ώρα που χτυπάτε τα ασπράδια να ρίξετε δύο-τρεις σταγόνες λεμόνι ή ξύδι.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: