Ποιο είναι το καλό με τις κρέπες; Ότι μπορείς να τις γεμίσεις με ό,τι σου αρέσει και να τις κάνεις γλυκές ή αλμυρές. Παίξτε κι εσείς με τις κρέπες σας ανάλογα με την όρεξη!

Μία από τις 233 συνταγές με: Ζύμες/Πίτες

Κρέπες

15-30'
Εύκολο

Ποιο είναι το καλό με τις κρέπες; Ότι μπορείς να τις γεμίσεις με ό,τι σου αρέσει και να τις κάνεις γλυκές ή αλμυρές.

node-950


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 2 ½ φλιτζ. γάλα
  • 2 φλιτζ. αλεύρι
  • 4 αβγά
  • 3 κουταλιές Βιτάμ Soft
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • 6 κουταλιές Βιτάμ Soft για το άλειμμα
  • Carte d’or Σιρόπι Βύσσινο ή Carte d’or Σιρόπι Σοκολάτα

Ξεκινάμε!

  • 1 Χτύπα τα αβγά σε ένα μπολ με το γάλα και το Βιτάμ
    Soft λιωμένο, μέχρι να ενωθούν.
  • 2 Ρίξε το αλεύρι κοσκινισμένο και το αλάτι ανακατεύοντας, μέχρι να γίνουν ένας λείος χυλός: είναι ο χυλός για κρέπες!
  • 3 Σε ένα τηγάνι όπου έχεις απλώσει και ζεστάνει Bιτάμ Soft, ρίξε 2 κουταλιές από το χυλό και γύρε το τηγάνι κυκλικά, για να απλωθεί ο χυλός ομοιόμορφα.
  • 4 Ψήσε την κρέπα σε χαμηλή φωτιά κι από τις δύο πλευρές της, βγάλ’ τη σε μια πιατέλα και συνέχισε υπομονετικά, μέχρι να τελειώσει ο χυλός. Να μην ξεχνάς κάθε φορά να αλείφεις το τηγάνι με Bιτάμ Soft.
  • 5 Τώρα που οι κρέπες σου είναι έτοιμες, μπορείς να τις σερβίρεις είτε με σιρόπι βύσσινο ή σοκολάτα, είτε με διάφορα τυριά, αν προτιμάς κάτι αλμυρό.

Καλή όρεξη!

Το Βιτάμ θα δώσει στην απλή ζύμη για τις κρέπες επιπλέον νοστιμιά.
Για να μην κολλήσει το κέικ…

Οι φόρμες για μικρά κέικ δεν χρειάζονται άλλη προετοιμασία εκτός από άλειμμα με μαργαρίνη αν όμως η φόρμα είναι μεγάλη για να αποφύγετε να σπάσει το κέικ όπως θα το βγάζετε, μπορείτε να στρώσετε την φόρμα με λαδόκολλα καλά αλειμμένη με ΒΙΤΑΜ.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: