Μία από τις 233 συνταγές με: Ζύμες/Πίτες

Κρεατόταρτα με γιαούρτι

15-30'

Δες πως με λίγη προσπάθεια το πασχαλινό αρνάκι γίνεται μια ωραιότατη κρεατόταρτα!

node-2386


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 1 φύλλο για πίτα (κουρού ή κρούστας)
  • 2 κ.σ. σουσάμι
  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 160 γρ. σκληρό τυρί τριμμένο
  • 400 γρ. αρνάκι που έχει περισσέψει
  • 100 γρ. ελαιόλαδο Άλτις κλασικό
  • 2 Pummaro ψιλοκομμένα κλασικά ντοματάκια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Βάλε σε μια κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο
    να κάψει και στη συνέχεια ρίξε το αρνάκι και σοτάρισέ το για 5 λεπτά.
  • 2 Πρόσθεσε τώρα τα ντοματάκια, το αλατοπίπερο και ένα ποτήρι νερό και αφού χαμηλώσεις τη φωτιά άσε τα να σιγοβράσουν για 20 λεπτά περίπου.
  • 3 Όταν γίνει αυτό, ρίξε μέσα τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τον μαϊντανό και συνέχισε να σιγοβράζεις για άλλα 15 λεπτά.
  • 4 Λίγο πριν κατεβάσεις την κατσαρόλα από τη φωτιά, δυνάμωσε τη φωτιά ώστε το φαγητό να τραβήξει τα υγρά.
  • 5 Ρίξε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το πιπέρι, το αλάτι και ανακάτεψε τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
  • 6 Βρες τώρα ένα ταψί και αφού το βουτυρώσεις, στρώσε μέσα ένα φύλλο. Ρίξε από πάνω το μείγμα γιαουρτιού και τυριού για την κρούστα και άπλωσέ το προσεκτικά με μια σπάτουλα.
  • 7 Τέλος, γύρισε τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα, πασπάλισε με το σουσάμι και ψήσε την τάρτα στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά στους 170ο C μέχρι να ψηθεί καλά η βάση και να πάρει χρώμα η κρούστα. Η κρεατόταρτα με γιαούρτι είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Καλή όρεξη!

Το Άλτις Κλασικό που χρησιμοποιεί ο Chef έχει γλυκιά, ισορροπημένη γεύση και ένα μοναδικό διακριτικό άρωμα φρούτων και φρέσκου καρπού γι' αυτό είναι το ιδανικό ελαιόλαδο για την κρεατόταρτα.
Η επιτυχία μιας σφιχτής μαρέγκας:

Αν θέλετε να γίνει πολύ σφιχτή η μαρέγκα δοκιμάστε την ώρα που χτυπάτε τα ασπράδια να ρίξετε δύο-τρεις σταγόνες λεμόνι ή ξύδι.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: